- Reaction score
- 1
Kõik arvutused 1 kilogrammi 4-metüülpropiofenooni kohta.
Kõik reaktiivid on äärmiselt jahutatud.
Kolbi lisatakse jäävannis tolueen (657)grammi , alumiiniumkloriidi (1043)grammi, segatakse 10 minutit, seejärel kaevatakse propionüülkloriidi (700)grammi kasutades jagamissahtelogrammi 40 minutit.
Pärast sissekaevamist võetakse reaktsioonimass jäävannist välja ja jääb 1 tunniks toatemperatuurile segunema.
Valmistame labori keeduklaasis jääga segu (3700)grammi ja (142)grammi 36% soolhapet.
Selle tulemusena on meil 2 kihti jagatud jagamissahtel vajame alumist .
Destillatsiooniga , ajame ära üleliigse tolueeni temperatuuril 110 kraadi . vahetame vastuvõtukolvi puhta anuma vastu, ühendame vaakumpumba ja ajame ära meie puhta 4-metüülpropiofenooni.
PS: Ma ei pretendeeri selle meetodi 100-protsendilisele usaldusväärsusele ja korrektsusele. Ma ise ei ole keemiaspetsialist, kuid teiste meetodite puudumise tõttu kasutan seda retsepti. Meetod on praktikas katsetatud, tulemus on meile vajalik toode.
Mul on hea meel, kui spetsialistid pakuvad alternatiivset sünteesi.
PPS:
Reaktiivide keemilised bruto vormelid:
Alumiiniumkloriid - AlCl
propionüülkloriid - C3H5OCl
tolueen - C7H8O
4-metüülpropiofenoon - C10H12O
Keemiline reaktsioon: C7H8 + C3H5OCl = C10H12O + HCl
Kõik reaktiivid on äärmiselt jahutatud.
Kolbi lisatakse jäävannis tolueen (657)grammi , alumiiniumkloriidi (1043)grammi, segatakse 10 minutit, seejärel kaevatakse propionüülkloriidi (700)grammi kasutades jagamissahtelogrammi 40 minutit.
Pärast sissekaevamist võetakse reaktsioonimass jäävannist välja ja jääb 1 tunniks toatemperatuurile segunema.
Valmistame labori keeduklaasis jääga segu (3700)grammi ja (142)grammi 36% soolhapet.
Selle tulemusena on meil 2 kihti jagatud jagamissahtel vajame alumist .
Destillatsiooniga , ajame ära üleliigse tolueeni temperatuuril 110 kraadi . vahetame vastuvõtukolvi puhta anuma vastu, ühendame vaakumpumba ja ajame ära meie puhta 4-metüülpropiofenooni.
PS: Ma ei pretendeeri selle meetodi 100-protsendilisele usaldusväärsusele ja korrektsusele. Ma ise ei ole keemiaspetsialist, kuid teiste meetodite puudumise tõttu kasutan seda retsepti. Meetod on praktikas katsetatud, tulemus on meile vajalik toode.
Mul on hea meel, kui spetsialistid pakuvad alternatiivset sünteesi.
PPS:
Reaktiivide keemilised bruto vormelid:
Alumiiniumkloriid - AlCl
propionüülkloriid - C3H5OCl
tolueen - C7H8O
4-metüülpropiofenoon - C10H12O
Keemiline reaktsioon: C7H8 + C3H5OCl = C10H12O + HCl