Punane p ehk fosforisisaldus sööb joodi ja vesinikkloriidhape on toode, koos (vist?) mingi kraamiga, mis läheb ringlusse (hüpoteek?), fosgeenigaas ja natuke vett?
Metat ei ole vaja teha, kui sul on juba HI (vesinikkloriidhape) olemas, kuid see ringleb ja reageerib jätkuvalt igasuguse joodiga, kuni see ammendub. Seetõttu võite oma punast p säästa ja kasutada seda paar korda keetmiseks, enne kui see on inaktiivne (või nii mulle on öeldud). Ma ei ole kunagi kuulnud, et keegi saaks hüpoteeki teisteks kasutusaladeks salvestada, nii et ma ei ole selles kindel. Punane p filtreeritakse tavaliselt pärast reaktsiooni EP/PSE-ga lahusest välja ja allesjäänud jood neutraliseeritakse naatriumtiosulfaadiga enne selle muutmist HCl-ks.
Ma ei tea täpset mehhanismi ja ei viitsi seda enam otsida..... Ma ei ole ka selle kohta liiga palju infot näinud, sest see on "vananenud" meetod ja keegi ei viitsi enam vaeva näha, seega ei ole ma täpselt kindel, kas punane p regenereerib vesinikkloriidhapet pärast EP/PSE redutseerimist või in-situ või saab seda kasutada ainult joodiga reageerimiseks vesinikkloriidhappe valmistamiseks. Võib-olla keegi, kes tõesti teab ja oskab seda selgitada, teeb meile järeleandmisi...