- Reaction score
- 50
Megtanultam az al / hg segítségével Reynolds és általában szoktam kezdeni reakciók körül 30mins-1hour hozzáadása után higany-klorid, most léptem fel a fémlemez és most néhány új alternatív 99,99% alumínium szögek, volt néhány succcess a lapok, de örökké tart, hogy elindul a hidegben, nem voltam biztos, ha ez játszott egy nagy szerepet, így csak azt akarom kérdezni, hogy mit gondolnak mindannyian.
Metanol + alumínium + higanyklorid felesleges mennyiségben, közel 3 óra kellett, hogy elkezdjen érezhetően tompa lenni és a metanol nem buborékosodik. Legalább szobahőmérsékletűre melegítsem a metanolt? a metanol és a higanyklorid önmagában jó választás a dolgok beindításához? vagy egy másik oldószer hozzáadása segítene?
al/hg nitro nélkül
Metanol + alumínium + higanyklorid felesleges mennyiségben, közel 3 óra kellett, hogy elkezdjen érezhetően tompa lenni és a metanol nem buborékosodik. Legalább szobahőmérsékletűre melegítsem a metanolt? a metanol és a higanyklorid önmagában jó választás a dolgok beindításához? vagy egy másik oldószer hozzáadása segítene?
al/hg nitro nélkül