Bmk por tette a hidrolízis dolog hidroklórsavval és a keverék megy tejes, amikor lehűl nem tudom, hogy miért

marky123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Hidrolízist végeztem bmk poron sósavval és az olaj lehűléskor tejessé válik, mi lehet az oka?

EdwardMatthew

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
A BMK por sósavval történő hidrolízisét követő hűtéskor az olaj tejszerű megjelenése a sósavval történő hidrolízis után az oldhatatlan melléktermékek képződésének vagy az emulgeálódásnak tudható be. Gondolt-e arra, hogy a BMK porban vagy a felhasznált savban szennyeződések lehetnek, amelyek ilyen reakciókhoz vezethetnek?

mark82green

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Már többször csináltam ezt a módszert és jól működött, amit tennünk kell, hogy két liter desztillált víz 2 liter sósav egy kiló bmk por tegyük fel egy fűtött mágneses keverőre 95 fokon két órán keresztül ahelyett, hogy látnád a kerék felhasad, akkor jön ki a gyönyörű aranysárga színű

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Ez egy emulzió (h2o). Amit nagyon nehéz megtörni, kb. 2 hét után mozgás nélkül ez a színeződés eltűnt. A probléma már nem jelenik meg, mivel most már h2o nélkül átalakul.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Vagy inkább a h2o 2 hét után leülepedett.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Forró szűrés egy dugón keresztül, amely félig pamutból, félig finom üveggyapotból készült, gyakorlatilag minden emulziót megtör. Vagy desztillálja le a vizet vákuum alatt, a vákuum megtörik az azeotrópot, ami atmoszférikus nyomáson gőzdesztillációhoz vezetne. Sósav, telített NaCl-oldat hozzáadása a legtöbb esetben működik. Rengeteg lehetőség van.