kristályosítás

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Hello, im egy új felhasználó ezen a fórumon, és szeretnék segítséget kérni.
methcathinont készítettem psuedephedrin, kmno4 mint oxidálószer és víz mint oldószer felhasználásával, a ph-szintet hcl-el 5,5-re csökkentettem, kb. 700ml össztömeget kaptam (igen, mindent megszűrtem, és úgy értem, hogy 700ml tiszta folyékony metcathinont kaptam).
Mindent pyrex edénybe tettem, 60-70 fokon bekapcsoltam a hőlégkályhát és elpárologtattam az összes vizet, maradt kb. 10ml sűrű ragacs (fehér/sárgás színű).
Tud valaki segíteni és megmondani, hogy hogyan lehet tovább kristályosítani hcl formára?
Valahol elrontottam? Ha igen, akkor meg tudná nekem mondani.

Köszönöm a segítséget

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
ki kellene próbálnia egy acetonos villanást
vagyis önts hideg acetont a sűrű ragacsra (ha még nem túl késő), és a kristályoknak ki kell törniük az oldatból.
ha a szintetizátor nem volt elrontva az elejétől fogva.
érdemes elolvasni a fórumon a kristályosítással kapcsolatos útmutatókat (pl. mefedron kristályosítása).
VAGY
hagyjuk az oldatot lassan elpárologni
mondd el, hogy megy
https://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/equipment/rextal.acidbase.html < jó olvasmány

Last edited:

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Hagytam lassan elpárologni, és maradt egyfajta paszta, nem láttam kristályok kialakulását, a paszta emlékeztetett az amph-ra, de másképp. A paszta egyre szárazabbá vált, üveglapra terítettem és óvatosan megszárítottam a 60 fokos sütőben, állandó ellenőrzés mellett, fehér/sárga száraz por maradt, amely nagyon könnyen ropogott, 100 mg-ot vettem be inszuflációs úton, és gyorsnak / kissé euforikusnak éreztem. Furcsa, hogy nem látok vizuálisan fényes kristályokat, de amikor ropogtatom, hallom a recsegést, így azt hiszem, hogy a hcl formája (lehet, hogy tévedek).Nagyon köszönöm, nagyon nagyra értékelem a hideg aceton technikával kapcsolatos tanácsodat, és hamarosan kipróbálom (úgy tűnik, hogy sokkal gyorsabb módja a kristályok megszerzésének).

Btw gondolod, hogy ez a por, amit kaptam, methcathinone? fáj az orrom majdnem ugyanúgy, mint a metamfetamin.

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Ha az erowid szintetizátort használta, és minden rendben működött, akkor igen, ez metcat
Mostanra már érezned kellene a hatását, gondolom.
Hogyan vontad ki a pszeudót?

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Fehér pse tablettát öntöttem egy 150 ml desztillált vízzel töltött üvegbe, és mikrohullámú sütőben addig melegítettem, amíg az oldat 70c-ra nem melegedett, majd megvártam, amíg lehűl, a tiszta tartalmat dupla kávészűrőn keresztül elválasztottam a második üvegbe, és a folyamatot még 2 alkalommal megismételtem az első üveggel. Körülbelül 400-410ml pse oldat maradt (40-50ml elveszett a kávészűrők miatt). Gondoltam a pszeudo kristályosítására, de nem láttam értelmét, mivel a másik edényben hígított kmno4 oldatot használtam.

8n398k20k280

Don't buy from me
Resident
Reaction score
4
Mivel helyettesíthetném a kmno4 oxidálószert?

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
man this stuff is all over the net (still - i'm amazed) > jones reaction in a chilled soln , but that involves many other steps, your best bet is a chilled kmno4 soln maybe in a hcl acidic solution (don't trust me on that> if you want hcl... )
ha élvezeti célra használod, az ecetes cucc segít.. de én nem tanácsolnék ennyi permot (a p/eph fele).. inkább 1:4 arányban használj ecetes permet sudo-t.. megint az ecetsó instabil, de lehet szárítani "valami" olajosra, további átkristályosítások és hűtés segíthet - nem tudom , nem próbáltam még, ne IV ez a cucc kérem
próbáld ki a száraz aceton/alkát NÉLKÜL, hogy a sudo/eph-t eléggé csillogó formában kaptad, ÉS utána használd a reakcióban....
és talán ha "felébredsz" (én nem, utálom), akkor metamph-t fogsz csinálni.

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Szerintem Mno2, de ebben ne bízzon bennem. *MAGYAN* bármilyen oxidálószer megfelel, de más körülmények között,
Megpróbálnám a h2o2-t vagy a klórt, de ezek vázlatosan/piszkosul hangzanak .. Különböző weboldalakról rendelhetsz perm-et, de légy óvatos a mennyiséggel és a vámokkal .. Én csak azt mondtam nekik, hogy az akváriumom tisztítására használom, de az öreg vámosok nem értik ezt a dolgot, ha ez nem egy általános vámos dolog.
Légy óvatos , mint mindig

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Nem próbáltam ki a recryst eljárást , mert olvastam, hogy a szerves savak és a betaketonok nem túl stabilak, de igen: lehet kapni valamilyen száraz formában.
Nagyon szeretném, ha egy ilyen egyszerű szintézis lehetséges lenne hcl és hosszú kristályokkal... Újra szerencsét próbálok
Jó téma, jó fórum... bocs a tripla hozzászólásért, nem tudom, hogyan kell szerkeszteni a hozzászólásokat

Acidosis

Don't buy from me
Resident
Reaction score
152
bkmdma kristályok. Aceton-2ml per grm+H2O 1ml per grm por

Attachments

• fCzVsHIqw7.jpg
    fCzVsHIqw7.jpg
    1.9 MB · Views: 166