DIY szakaszos reaktor építése, 200l

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Sziasztok együtt,

most találtam valami hasznosat, hogy építsenek egy 200l-es szakaszos reaktort maguknak. Ez egy 200l-es rozsdamentes acél ton, amit mezőgazdasági ellátó boltokban lehet kapni. tej tárolására használják. a jobb izoláció érdekében 2 fal van, amelyek között vákuum van.

ZkI510KLcM

A tartályra vonatkozó ötlet:
0z6d7YQFPa

és a fedélhez:

Z5qMw7PL1r

Nem is kell nagyon tehetségesnek lenni ahhoz, hogy ezt megépítsük magunknak.
A rozsdamentes acél nem tökéletes, de a legtöbb vagy sok felhasználási esethez elég jó lehet, és további fűtést lehet alkalmazni külsőleg valami kályhával.

Nem vagyok biztos a rozsdamentes acél hegesztésében, hogy mennyire lesz egyszerű, de találni valakit, aki ráhegeszti azt a 3 csatlakozót a tonnára, nem lesz nehéz vagy drága.

Találtam több használtat is 50-150€-ért

Ti mit gondoltok erről?

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Szerintem a fő koncepció menő, de a termék alján lévő kivezetés alkalmazása számomra értelmesebb lenne + valami olyan dolog hozzáadása, amely a reakciótömeget teljesen átfolyatja a kivezetésen anélkül, hogy túl sok maradékot hagyna, anélkül, hogy veszélyeztetné a keverőt, szintén nagyszerű kiegészítés lenne!

Amúgy kíváncsi lennék, hogy a sima rozsdamentes acél hogyan működne erős savak esetén? Hallottam itt valakiről, aki rozsdamentes acél keverőt használt, ami egyszerűen eltűnt a savas oldatban, amit megpróbált keverni.

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
A vegyi anyagokkal szemben ellenálló festéket kerestem, és ezt találtam... Fogalmam sincs, hogy jó-e vagy sem ahhoz a 200l-es reaktorhoz.

A vegyszerálló epoxi egy évig bírja a kénsavas és sósavban!

A rendkívüli vegyi ellenállást igénylő alkalmazásokhoz, különösen a savakkal, üzemanyagokkal és olajokkal szemben, a Master Bond kifejlesztette az EP21AR-t. Legyen szó bevonatról, bélelésről, ragasztásról vagy tömítésről, ez a kétkomponensű epoxi ellenáll a kemény, savas környezetnek, beleértve a 96-98%-os kénsavban és 36%-os sósavban való hosszan tartó, több mint egy évig tartó merítést.

A 400 volt/mil dielektromos szilárdsággal az EP21AR egy tartós és stabil epoxi, amely kiváló elektromos szigetelő is. Hőtágulási együtthatója 45-55 ppm/°C, és -60°F és +275°F között használható. Nagy szilárdságú, kopásálló kötéseket hoz létre, 10.000 psi feletti szakítószilárdsággal, 2.700 psi feletti nyírószilárdsággal és 75°F-on 14.000 psi feletti nyomószilárdsággal.

Az EP21AR könnyen használható, 2:1 tömegarányú, megbocsátó keverési arányával és 10 000-15 000 cps vegyes viszkozitásával. Oldószer és hígítószer nélkül 100%-ban reaktív, és bármilyen vastagságban simán felhordható. Ennek az epoxinak az élettartama szobahőmérsékleten 45-55 perc egy 200 grammos tétel esetében, és szobahőmérsékleten vagy magasabb hőmérsékleten gyorsabban keményedik. Jól kötődik a legkülönbözőbb hordozókhoz, beleértve a fémeket, üveget, kerámiát, cementeket, vulkanizált gumit, fát és számos műanyagot.

Az EP21AR pintes, kvartos, gallonos és 5 gallonos kiszerelésben kerül kiszerelésre. Széles körben használják számos iparágban, beleértve az olaj- és vegyipari feldolgozást, karbantartást és javítást, optikát, fémmegmunkálást, készülékeket és elektromos/elektronikai termékeket.

edy's

Don't buy from me
Resident
Language
🇳🇱
Reaction score
46
Unclen venster foglalkozik a tűzoltó készülék belsejének bevonásával,azt hiszem, ebben az edényben ez megteszi a hatását.
Szép munka haver .
Lélegzetvétel gondolkodás a dobozból!!!
Azt hiszem, segítettél egy csomó embernek, hogy eljusson ide a célhoz👍
Okos gondolkodás,szeretem ezt a közösséget és azt, hogy hogyan teszi a rögtönzés és az ötletek a szabadban, hogy kitöltse a hiányosságokat a barátok itt.Segít abban, hogy a szar lehetséges a jó, hogy azt csináljuk, amit szeretünk.fuck állók. És nyissunk új ajtókat együtt
Realy this voren is working .proud to be part of this
Szeretem az indítót a bátorságáért és az odaadásáért, hogy minden tag számára szabadságot teremtsen.
Love ya all
Ez az a szar ami segít ,megosztani az ötleteket.dont hold Back!!!! Love it🥰😄👍

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
És találtam más termékeket a fém reakcióedények védelmére ebben a szálban az APAAN P2P-re való átalakításáról:

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Helló, elkészült a projekt? Működött?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Mivel viszonylag olcsó terméket találtam.
Clearnet:

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Szép ember, az egyetlen probléma, amit itt látok, a rozsdamentes acél lehet, mivel nem ellenáll a legtöbb gyakori gyógyszer gyártása során használt egyes vegyi anyagoknak.

Tulajdonképpen abbahagytuk a csevegést ezen a szálon.
Azt hiszem, az utolsó dolog, amit megpróbáltunk megvitatni, az volt, hogy hogyan lehet a rozsdamentes acéltartályokat lefedni, hogy azok alkalmasak legyenek a gyógyszerek gyártására.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Én is azt gondoltam, hogy rozsdamentes acéllal nehéz lesz, de köszönöm a gyors választ

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
303
Gigantikus ipari tartályokat kezelnek HF-fel (igen, ez paradox módon vicces), hogy fluorid belső réteget képezzen, amely állítólag ellenáll a conc. H2SO4-nek... ezt hallottam gyakorlati intézkedésként, de soha nem próbáltam ki, bár biztos vagyok benne, hogy rengeteg elmélet van mögötte, csak dokumentálni kell, polimer anyagú belső bevonat is tökéletesen értelmes.