Hé
Szeretném javasolni (egy kicsit egyszerűbb módja), hogy csak menj egyenesen már brómozott termék 2b4m, akkor lehet vásárolni, hogy Kínából vagy a helyi eladó.
Van kipufogód? Ez nagyon fontos. A bróm, amivel foglalkozni fogsz, ha nem vagy felkészülve, akkor ártani fogsz.
Ha van 3m-es maszkod, akkor vegyél ABKFG (vagy valami hasonló nevű) szűrőket, ezek amóniára és savakra valók.
Ha üvegeszközökkel akarsz kezdeni, akkor szükséged lesz bilincsekre és néhány rúdra is, tartalék főzőpoharakra (gyakran eltörnek). Kerekfenekű lombik + tartalék (lehetőleg többnyakú, a hőmérő és a kondenzátor beszereléséhez, ha szükséges).
Főzőüstök + hőmérők mindig jobb, ha van tartalék alkatrész
50ml, 250, 400-500 ml, 1000 ml jó készlet.
50ml savak mérésére (ha 100g-os 4bk tételeket választasz)
250 az MA 40 %-os aq-hoz, ha úgy döntesz, hogy ezt az utat választod.
400-500 az oldószerhez, és az 1000 a hűtőszekrényben lesz a véglegesben.
Ez volt az én módszerem
Egyébként tölcsér elválasztó hasznos a rétegek elválasztásához, a többi lehet palackban vagy kerekfenekű lombikban és lassan adjunk hozzá több üveget a gyűjteményhez, ha egyszer úgy érzi, hogy szükség lesz rá. Általában 4mmc üveg nélkül is megteheted. Koncentráljon a kipufogógázra, egy 50 eurós PP szellőzőnyílásból készült 50 euró megteszi a dolgát, csak győződjön meg róla, hogy a PP anyag, az ellenálló (legalább PP).
Azonban miért ezt az utat választottad? Úgy értem, miért akarsz 4MP-t brómozni. Könnyebb lesz 1. alkalommal, ha készre gyártottat használsz, ahogy lentebb mondtam. Akkor kevesebb erőfeszítésre lesz szükséged, és jobban "büntetheted a hibákat", ha valami megtörténik.
Meg lehet csinálni az úgynevezett "shake and bake"-t. Mindössze annyit kell tenned, hogy feloldod a 4 bk-t (2b4m) nem poláris oldószerben, mint például toulén, etil-acetát, attól függően, hogy milyen egyszerű módon lehet megvásárolni, a másik lépés az MA 40%-át beleönteni, ha van fűtött keverőd, akkor még aznap elvégezhető, ha nincs, akkor naponta néhányszor felrázhatod, és 24-48 óra múlva (ha például toulént választasz - de az ragadós, és én személy szerint nem szeretem). Ezután tölcséres szeparátorral sikeresen savanyíthatsz utána. Szerezz be hőmérőt is, hogy ellenőrizd, milyen hőmérsékletet biztosít a fagyasztó, ott kell majd tárolnod az acetont és 4mmc-t a savanyítás után.