@johanson @HIT MONKEY
Nem voltam biztos benne, hogy a "szokásos módon történő feldolgozás" mit jelent. megkérdeztem chatgpt, úgyhogy vegyétek ezt egy kis sóval, de ezt kaptam:
A kémia területén a "szokásos módon kidolgozott" kifejezés gyakran használatos szintézisprotokollokban vagy laboratóriumi eljárásokban, hogy jelezze, hogy a reakciót vagy folyamatot a szabványos vagy általános gyakorlatnak megfelelően kell befejezni vagy befejezni. Ez azt jelenti, hogy a reakciótermékek izolálására, tisztítására vagy elemzésére irányuló későbbi lépéseknek a hasonló reakciók vagy vegyületek esetében jellemzően alkalmazott bevett technikákat vagy módszereket kell követniük.
A reakció "kidolgozásának" konkrét lépései olyan tényezőktől függően változhatnak, mint a reakció jellege, a kívánt termék, valamint a kiindulási anyagok és a reakció közbenső termékeinek tulajdonságai. A kidolgozási folyamat során használt általános technikák azonban a következők lehetnek:
1. A maradék reagensek vagy reakció melléktermékek elfojtása vagy semlegesítése.
2. A kívánt termék vagy reakcióelegy kivonása megfelelő oldószerrel.
3. A kivont anyag mosása vagy tisztítása a szennyeződések vagy nem kívánt vegyületek eltávolítása érdekében.
4. A megtisztított termék vagy reakcióelegy szárítása vagy koncentrálása.
5. A végtermék vagy reakcióelegy jellemzése analitikai technikák, például spektroszkópia, kromatográfia vagy mikroszkópia segítségével.
Összességében a "szokásos módon kidolgozott" kifejezés rövidítésként vagy általános utasításként szolgál annak jelzésére, hogy a szintézis vagy reakciófolyamat további lépéseit a szokásos laboratóriumi gyakorlatok vagy bevett protokollok alkalmazásával kell elvégezni.
esetleg menj vissza és olvasd el újra a szintézist? küldd el az egészet, ha lehet, sokkal könnyebbé tenné a dolgokat ^^;