Csak kíváncsi vagyok: új techlogies vs dél-amerikai kartellek

delkibrother

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
Ez csak az én általános csodálkozásom erről a témáról.
Sok filmet és youtube dokumentumfilmet néztem a kartellekről és általában arról, hogy mi folyik ott. Annyira gazdagok és mindenféle dolgot (fegyvereket/drogokat) tudnának szállítani a határon keresztül.

Például:
vesznek egy drónt (UAV), felkészítik nagyobb hatótávolságra, további felszereléseket telepítenek és csak repülnek vele nagyon közel a földhöz - csak ott szednek feljebb, ahol a kerítés van. még ha az amerikai határon meg is látják, hogy valami repül, túl sok idő kell az intézkedéshez. Ugyanez vonatkozik a tenger alatti hajókra is: kis tengeralattjárók sok akkumulátorral + GPS + keményen kódolt útvonal a célállomással.....

Szóval mintha hol lenne a probléma?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,078
Deals
1
Még ha nem is tudnak odaérni, hogy megállítsák a drónt, látják, hová ment. A tengeralattjárók nem elég gyorsak ahhoz, hogy lehagyják a csónakokat. Ezek a dolgok drágák az emberi öszvérek olcsóak. Egy millió dolláros drón vagy tengeralattjáró és 1 millió dollárnyi kábítószer elvesztése még a gazdagoknak is nehéz. Jobb elveszíteni 5 futtatót, akik egyenként 2 kilót szállítanak, és 10-et, akik átjutnak.

delkibrother

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
? 1m$ egy UAV-ért? nem, én a normál drónokról beszélek - normál high-end, valami 10k-20k$ max; és igen: tudják követni, hogy hova ment, de nem fogják követni, hogy hova dobta le a rakományt :D Tehát ledobod a rakományt X pozícióban, majd tovább repülsz még 1 mérföldet, sok szerencsét a megtalálásához. A ledobott csomag átvétele történhet másnap/hét stb.
És azok a tengeralattjárók: szintén kis tengeralattjárókról beszélek, mint egy szaros hajó max 30-50kg rakománnyal, emberek nélkül.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,078
Deals
1
A határőrség nem a megyei seriff. Komoly erőforrásokkal rendelkeznek. A bizonyíték a pudingban van. Úgy gondolja, hogy okosabb, mint a kartelleket vezető csoportok? A tapasztalt emberek? Azok az átkozott kartellek... 🤷

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
Képzelje el, hogy mennyi UAV-ra lenne szükségük ahhoz, hogy a teljes mennyiséget, amit naponta exportálnak, elszállítsák :D A sok UAV-üzemeltetővel együtt...