JWH-018 szintézis Grignard-reagens segítségével

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,849
Deals
1
Keverjünk össze 2,87 g (19 mmol ) 1-bromopentánt egy 50 ml-es lombikban 20 ml, előzőleg nátriumon átdesztillált dietil-éterrel és 0,4 g (17 mmol) magnéziumporral. A lombikot vízfürdőn addig melegítjük , amíg az éter forrni nem kezd (használjunk hosszú Liebig-féle refluxkondenzátort), majd a fűtést megszüntetjük, mert a reakció exoterm. A reakció 15-20 percig tart, miután a Grignard-reagens elegyet 30 percig refluxáltuk .
0rjSHsipNe
Ezután a reakcióelegyet 0°С-ra hűtjük, átöntjük egy 250 ml-es lombikba, és hozzáadunk 1,8 g (16 mmol; 1 ekv.) enyhén sárgás indolt 20 ml diklórmetánban. A reakció során buborékok formájában gáz szabadul fel, az elegy átlátszó marad, használjunk refluxkondenzátort .
1L2rDolPw7
Ugyanebbe a lombikba 1,63 g (15 mmol) vízmentes ZnCl2-t (zúzott por formájában) adunk. Ezzel egyidejűleg a gáz és a buborékok aktívan felszabadulnak, az elegy tompa lesz, a szín rózsaszínűre vagy zöldesre változik. A reakcióelegyet 40 percig keverjük. Ezután 30 ml diklórmetánban feloldott 3,7 g (19 mmol) 1-naftoil-klorid oldatot adunk hozzá. A reakcióelegy színe azonnal vörösre változik, a termék azonnal sűrű paszta formájában kicsapódik. Az elegyet további 1 órán át kevertetjük r.t.-en, majd azonos térfogatú 30%-os NH4Cl aq-val hígítjuk, és az elegyet néhány percig kevergetjük.
YLCGI9znV7
Avizet és az oldószert dekantáljuk, 10 ml metanolt adunk a csapadékhoz, és üvegpálcával tritráljuk, miközben apró sárgás kristályok csapódnak ki. A kristályokat leszűrjük, 10 ml metanollal és 7 ml dietil-éterrel mossuk. A JWH-018 száraz halványsárga por alakú por tömege 2,93 g (64%). A szűrt folyadékokból további 200-400 mg termék nyerhető.

Last edited:

beginner

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
a dietil-étert más oldószerrel lehetne helyettesíteni ?
a törvény oka Európában

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
54
Néhány Gringard THF (száraz) esetében is működik. Működik-e a bromopentánnal vagy sem nem tudom. A Gringard-reagens elkészítéséhez éteri oldószerre van szükség. Minden reagensnek száraznak KELL lennie, az üvegnek száraznak KELL lennie (láng felett meghalt) stb.

Irving Langmuir

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Általában a kiindulási folyadék frakcionált desztillációjával könnyen nyerhet dietil-étert. Rengeteg kémikus youtubernek van erről videója.

Irving Langmuir

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Szia !
Tehát megpróbáltam ezt a szintézist. Minden az eljárás szerint történt, minden üvegedény száraz volt, minden színváltozás megegyezett az eljárásban leírtakkal.
Csak néhány változtatást/hibát vétettem, ezeket sorolom fel itt :

- A Grignard-reakció beindításához egy szem jódot használtam.

- Mivel a lombikban csak kevés nem reagált Mg maradt, nem foglalkoztam a grignard-reagens dekantálásával. Mivel nem volt más száraz üvegedényem, nem akartam kockáztatni, hogy tönkreteszem. Ez a végtermék enyhe Mg-szennyeződéséhez vezetett, de ez nem magyarázza a kapott eredményt.

- A DCM-ben lévő indol, majd a ZnCl2 hozzáadása után az elegyet 40 percig kell keverni 0°C-on. Ezt gyakorlatilag betartottuk, kivéve 2 percet, amikor a hőmérséklet 14°C-ra emelkedett, mert a lemezt nem kapcsoltuk ki megfelelően, és a jégfürdő melegítette. Ezt gyorsan korrigáltuk, és úgy tűnik, hogy nem befolyásolta nagymértékben a reakciót, mivel az eljárás többi része a terv szerint zajlott (például a vörös szín változása az 1-naftoil-klorid hozzáadásakor).

- Az 1-naftoil-klorid hozzáadása után az elegyet 2 órán át kevertettem, mivel egy kicsit tovább akartam várni, mivel a munkahelyemen 12 °C volt. A biztonság kedvéért az utolsó 30 percre 25°C-ra melegítettem a reakcióelegyet (szobahőmérsékleten 1 órán át kellett volna keverni).

Az igazi probléma tehát a kristályosodásnál jött (olvastam, hogy nem könnyű kristályosítani és gyakran képződik olaj). Amikor hozzáadtuk a MeOH-t és üvegrúddal tritráltuk, semmi nem kristályosodott ki.

Csak egy 3-(1-naftoil)indolra emlékeztető rózsaszínű csapadékot kaptunk a szerves fázis elpárologtatása után.
Ezért fogtam az elpárolgott szerves fázis maradékát, a rózsaszín port, lényegében mindent, és aktív szénnel összekevertem MeOH-ban, leszűrtem mindent, ami nem oldódott, elpárologtattam egy kis MeOH-t, és betettem a fagyasztóba. Egy barna csapadék képződött. Nem ez volt a termék.

A MeOH bepárlásakor (Az a MeOH, amit az eljárás szerint a reakcióelegybe tettem) egyfajta narancssárga olaj keletkezett. Sajnos nem volt pszichoaktív hatása, valaki szerint, aki ki akarta próbálni.

Miután beszéltem az egyik szakértővel, azt mondta nekem, hogy furcsának találja ezt a szintézist, de további tapasztalatokra lesz szükség ahhoz, hogy megerősítsék, hogy ez a módszer rossz. Ez volt az én jelentésem. Nyugodtan írja hozzá a sajátját, érdekes lenne tudni, hogy működik-e ez a szintézis!

WillD

Expert
Reaction score
1,054
Ebben az esetben jobb, ha a szintézist fordított lépésben végzi el. Először 3-(1-naftoil)indol