- Language
- 🇨🇿
- Reaction score
- 94
pszeudo kivont út Egyenesen az E-re, mert az A / B módszer nem működött számomra.
120 mg pszeudoefedrin-szulfát + 5 mg loratadin egy tablettában.
10g pszeudoefedrin-szulfát
15g jódos kritsalin granulátum
5g RP
5ml H2o
reflux
velem az történt, hogy a reakció során egy óra után a bank nyaka és a hűtő között a tömítőszalag meglazult, és erősen füstölni kezdett. lehetséges, hogy a met is elpárolgott?
ez 120 C hőmérsékleten történt. kikapcsoltam a főzőt és megvártam, hogy lehűljön, hogy a tömítőszalagot megjavíthassam. és ismét elkezdtem újra melegíteni, de csak másnap, mert utána már nem volt időm.
Lehetséges, hogy ez a törés károsította a reakciót?
így amikor elkezdtem újra melegíteni egy reflux kondenzátor alatt (egy ballon a végére helyezve) 130 C-ra, ezt a hőmérsékletet egy órán keresztül tartottam.
aztán hagytam kihűlni és vizet öntöttem rá és leszűrtem.
Az egész keverék zöld volt. Ez normális?
Azt vártam, hogy sárgás vagy tiszta legyen
Mindenesetre folytattam, NAOH-t adtam hozzá, hogy a ph 12+ legyen.
majd hozzáadtam 2x 100ml xilolt
(az alsó réteget tettem le)
A xilolénnel mostam hideg, meleg és hideg DH2O-val
MgSO 4-t tettem egy Buchner-tölcsérbe szűrőpapírral, amin keresztül átöntöttem a xilol réteget.
Ezután a xilol réteget hcl gázzal (nacl + h2so4 CaCl2 fölött szárítva) gázosítottam.
Csalódott vagyok, nagyobb, legalább 6g-os hozamra számítottam, ehelyett 3g fehér porom van.
Megpróbálom majd átkristályosítani.
Ezt a port egy főzőpohárban forró izopropilalkoholban feloldottam, hozzáadtam kb. 10 ml acetont, lefedtem és betettem a fagyasztóba.
Talán a boldogság elveszett, talán nincs elég tudásom.
itt az eredmény
120 mg pszeudoefedrin-szulfát + 5 mg loratadin egy tablettában.
10g pszeudoefedrin-szulfát
15g jódos kritsalin granulátum
5g RP
5ml H2o
reflux
velem az történt, hogy a reakció során egy óra után a bank nyaka és a hűtő között a tömítőszalag meglazult, és erősen füstölni kezdett. lehetséges, hogy a met is elpárolgott?
ez 120 C hőmérsékleten történt. kikapcsoltam a főzőt és megvártam, hogy lehűljön, hogy a tömítőszalagot megjavíthassam. és ismét elkezdtem újra melegíteni, de csak másnap, mert utána már nem volt időm.
Lehetséges, hogy ez a törés károsította a reakciót?
így amikor elkezdtem újra melegíteni egy reflux kondenzátor alatt (egy ballon a végére helyezve) 130 C-ra, ezt a hőmérsékletet egy órán keresztül tartottam.
aztán hagytam kihűlni és vizet öntöttem rá és leszűrtem.
Az egész keverék zöld volt. Ez normális?
Azt vártam, hogy sárgás vagy tiszta legyen
Mindenesetre folytattam, NAOH-t adtam hozzá, hogy a ph 12+ legyen.
majd hozzáadtam 2x 100ml xilolt
(az alsó réteget tettem le)
A xilolénnel mostam hideg, meleg és hideg DH2O-val
MgSO 4-t tettem egy Buchner-tölcsérbe szűrőpapírral, amin keresztül átöntöttem a xilol réteget.
Ezután a xilol réteget hcl gázzal (nacl + h2so4 CaCl2 fölött szárítva) gázosítottam.
Csalódott vagyok, nagyobb, legalább 6g-os hozamra számítottam, ehelyett 3g fehér porom van.
Megpróbálom majd átkristályosítani.
Ezt a port egy főzőpohárban forró izopropilalkoholban feloldottam, hozzáadtam kb. 10 ml acetont, lefedtem és betettem a fagyasztóba.
Talán a boldogság elveszett, talán nincs elég tudásom.
itt az eredmény
1.png - AnonFiles
anonfiles.com
4.png - AnonFiles
anonfiles.com
5.png - AnonFiles
anonfiles.com
2 (2).png - AnonFiles
anonfiles.com
3.png - AnonFiles
anonfiles.com
6 (1).png - AnonFiles