Metamfetamin szintézis P2NP-vel (nem személyes használatra, csak kutatási célra !!)

ymaaah

Don't buy from me
Resident
Reaction score
53
Sziasztok !

Találtam egy meth szintézist P2NP által, így megosztom itt ! :)

Ismétlem : /!\ NEM SZEMÉLYES VAGY ILLEGÁLIS HASZNÁLATRA, CSAK KUTATÁSI FELÜGYELEMRE !!! /!\

Metamfetamin szintézis:

A methedrin szintézis fő problémája a prekurzorok beszerzése.
A fenil-2-propanon a legközvetlenebb prekurzor tudomásom szerint és
(sajnos?) a III. jegyzékben szereplő ellenőrzött anyag. Nem rendelkezik
farmakológiai hatása, és a DEA mégis úgy látta jónak, hogy 1975 körül szabályozza.
Az első szintézis, amit adok, ezt használja kiindulási anyagként. Valójában
még mindig lehet találni ezt az anyagot elrejtve a raktárhelyiségekben sok helyen.
egyetemek raktáraiban, amelyek feltehetően még azelőtt vásárolták a vegyületet, hogy szabályozták volna.
Egy barátom az Eastman Kodak által gyártott 500 ml-re bukkant a raktárban az egyetem raktárában.
Princetonban. Én 100 ml-t vásároltam, amikor sok évvel ezelőtt Angliában éltem, és
az első futásomat ezzel végeztem. A reakciót körülbelül 6 óra alatt lehet befejezni, ami a következő eredményt adja
60%-os hozamot ad; biológus vagyok, nem vegyész, így valaki, aki tudja, hogy mit csinál...
aki tudja, mit csinál, valószínűleg még ezen is tudna javítani.

Reagensek:

1-fenil-2-propanon: 20 g

EtOH: 100 ml

40 %-os metilamin vízben : 100 ml

Alumínium fólia : 20 g

Higany II-klorid : 150 mg

A fenti elegyet két órán át kevergetve refluxoljuk 500 ml-es kerekfenekű lombikban.
Koncentráljuk a rxn keveréket csökkentett nyomáson, szobahőmérsékleten. Öntsük jéghidegre
KOH szol'n (60 g kb. 200 ml vízben). Ennél a lépésnél nagy problémák adódhatnak
történhet. Nagy mennyiségű hő szabadul fel. Nagyon *lassan* adjuk hozzá, és tartsuk egy
jégfürdőben. A hő isten tudja mivé bomlasztja a terméket, és lehet, hogy csak
a mennyezeten végzi, ha nem vigyázol.) Kivonatoldat 125 x 3 ml
etil-éter. Vegyük vissza a szerves réteget. Extraktáljuk az étert 3N HCl 25 x 3 ml 3N HCl-lel.
Adjunk 30 ml 6 N NaOH oldatot (hidegen) a savas oldathoz, adjunk még hozzá, ha az oldat nem eléggé tiszta.
nem nagyon bázikus. Extraktáljuk a bázikus oldatot 25 x 3 ml éterrel. Szárítsuk meg
vízmentes nátrium-szulfáton, szűrjük le. Az étert rotovap. le (desztilláljuk le redukált
nyomáson, ha finomkodni akarunk, de ez nem feltétlenül szükséges), és
oldjuk fel újra vízmentes éterben, 100-200 ml-ben. Buborékos száraz HCl-gáz (az én
conc. HCl-t cseppentve conc. kénsavra) az elegyen keresztül, és methedrin HCl
ppt. fehér, bolyhos por formájában kell, hogy megjelenjen.

Szűrjük le a methedint, és ismételjük meg a második és harmadik termést. A következő termés lehet rózsaszínű vagy lilás és
farmakológiai szempontból még mindig hatékonyak, de nem túl tiszták. Remélem, hogy ez
ez volt az, amit keresett.

Ismétlem : /!\ NEM SZEMÉLYES VAGY ILLEGÁLIS HASZNÁLATRA, CSAK KUTATÁSI FELÜGYELETRE !!! /!\