Metilaminálás - Az edény anyaga - néhány kérdés

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Szia. Eddig a metilaminálási reakciót kisebb sebességgel végeztem laboratóriumi üveglombikokban, fokozatosan növelve a léptéket HDPE hordókban. A szabadbázisú öblítést, valamint magát a sósavas savasítást is ugyanabban az edényben végeztem.

Szeretném megkérdezni, hogy a teljes folyamat a metilaminálástól a tisztításon át a savasításig rozsdamentes acél edényben is elvégezhető lenne? A folyamat során használt reagensek a következők:
- dcm
- metilamin 40% vízben
- bk4
- aceton
- 37 sósav vízben

Választható:
- nmp
- benzol

A rozsdamentes acél nem zavarja meg a fenti reagensek egyikét sem? Én leginkább a sósavas savasítási lépéstől tartok egy ilyen rozsdamentes acél edényben.

Üdvözlet és standard köszönet a segítségért, ez a fórum felbecsülhetetlen értékű ❤️.

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
A rozsdamentes acél rossz ötlet. A freebase reagál a fémmel és bomlik. a sósav néhány főzés után mindenféleképpen rozsdát ad. használjon HDPE-t vagy üveget, polipropilént is használhat.

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Köszönjük válaszát. Amennyire tudom, zománcozott edények alkalmasak, tudsz róla valamit?

Ami a hdpe-t illeti, teljesen igaza van, jelenleg egy curtec 68,5L-es hordót használok. Tökéletesen működik

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Igen, a zománcozott edények is alkalmasak