Az első kísérletem az amfetaminokkal

lostlegs

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5
Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani William Dampiernek és mindenkinek, aki ezt a promóciót lehetővé tette!

Az első kísérletem az amfetaminokkal

Először is készítek egy telített nátrium-hidroxid-oldatot, és félreteszem hűlni.
Ezután 12g alufóliát apró darabokra téptem és beleteszem egy 2 literes kerekfenekű lombikba.

Egy főzőpohárba 100ml IPA-t, 50ml H2O-t és 10g P2NP-t tettem, és a P2NP-t folyamatos keverés mellett, alacsony hőfokon teljesen feloldottam.

MuJpFdPjYM

NMqSy29UcO
NhbV3NSz0l

Annyi H2O-t adtam a kerek aljú lombikba, hogy az egész fóliát ellepte a víz.
Hozzáadtam 0,1 g Hg(II)-t és mindent jól összekevertem.
Kb. 10-15 perc múlva, amikor az amalgám elkészült, a víz gazdag szürke színűvé vált, és a fólia elvesztette fényét.

MbfJPchKWj

A vizet egy hulladéktároló edénybe engedtem le, a fóliát másodszor is átöblítettem vízzel és lecsöpögtetem.

Fogtam az előzőleg elkészített rm-t, addig melegítettem, amíg a P2NP feloldódott, és hozzáadtam 50 ml GAA-t.

26ZWNlQzTX

Az rm-t a kerekfenekű lombikba töltöttem, ami heves exoterm reakciót okozott. A lombikot hideg vízzel lehűtöttem és egy reflux kondenzátort is használtam az rm tágulásának szabályozására.

Miután az rm lecsillapodott (minden külső behatás nélkül az alsó dugattyú területén maradt), kb. 30 percig szobahőmérsékleten állni hagytam.

Azt hiszem, az első próbálkozásomnál kicsit túl sokáig vártam a víz leeresztésével a kerekfenekű lombikból. Mindenesetre a rm csak gyengén és meglehetősen tétován reagált a fóliával.
Miután a reakció leállt, hozzáadtam a NaOH-oldatot PH 11-re. Két réteg képződött, ami kezdetben inkább narancssárga vagy rózsaszínű volt, majd sötét lett.

9GDImM2RWv
SqE5XrTWkB

Úgy döntöttem, hogy újra kezdem az egészet.
A második nekifutásra az eredmény sokkal jobban nézett ki.

XCg3Juw8lj

A felső, világos réteget leválasztottam, az alsó ment a szemétbe.

A dekantált felső réteget kénsavas preperációval, állandó keverés mellett PH 6-ra hoztam.

MN8wqY72tV

Rm ment a fagyasztóba egy órára. Ezután a PH értéket óvatosan 5,5-re hoztam. Az Rm ismét a fagyasztóba került.
Kétszer kimostam acetonnal és egy szövetdarabbal, majd kiterítettem száradni.

6ARUp9YoCc

Attachments

• lgPJpX3aTx.jpg
    lgPJpX3aTx.jpg
    2 MB · Views: 73
  • 2aVMPdb0oF.jpg
    2aVMPdb0oF.jpg
    2 MB · Views: 66