Question Szüksége van egy vegyészre, aki elmagyarázza az itt megosztott szintézist

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148

Először isüdvözlöm a fórum minden tagját.

Elmondok egy kicsit magamról és a problémákról, amelyekkel a fórumon néhány szintézis megtanulása és alkalmazása során szembesültem. Úgy gondolom, hogy az itteni professzionális földalatti kémikusok megoldják a problémáimat :)

Megvizsgáltam az összes szintézist, amelyet ezen a fórumon megosztottak, és néhány pontot, ahol az embereknek problémái vannak körülbelül 1 hónapig, és csendben tapasztaltam a lehetséges problémákat, amelyekkel találkoznak. Nagyon érdekel az amfetamin és származékai, mivel az egyetemen tanultam a tanszéket. Ezért próbálok külföldi forrásokból kutatni, és megszerezni a kívánt információkat, ahelyett, hogy olyan idiótáktól tanulnék, akiknek diplomájuk van az országomban, és nem tudnak semmit.

Törökországban élek. Ezért az anyanyelvem a török. Az itt használt kifejezések egyes tranzakciókban nagyon különböznek tőlünk. Nem értem, hogy mit akarsz elérni néhány szintézisben. Szinte lehetetlen olyan kifejezést vagy szót keresni az interneten vagy a fórumon, amit nem értek.
Az alábbiakban írt szintézist ezen a fórumon találtam. Sajnos a tagunk, aki ezt a szintézist megosztotta, nem sok magyarázó információt osztott meg a fiatal vegyészek számára :(

Minden további nélkül írok nektek, tisztelt szakmai tanáraim, kérdéseket az alábbi sorok mellé / számozással az általam beírt részek mellé. Örülnék, ha a kérdésekre a számozásomnak megfelelően tudnának válaszolni. :)

4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4

olajfürdő
4 óra Reflux
reakció után:

150ml DH2O /3
adjunk NaOH-t PH 12+ /3-1
100ml Xilol /3-2

mossuk meleggel, hideg DH2O /4
külön tölcsér /5

+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
hozzáadunk 35%HCL PH 7 /6-2

elpárologtatjuk hővel /7
hideg acetonnal mossuk /8
átkristályosítás izopropil-alkoholban acetonnal /9
12 órán át a fagyasztóban hagyjuk
szűrtük.

KÉRDÉSEIM:
1: Ez pszeudoefedrin, amit kiveszünk és közvetlenül az itt említett pszeudoefedrin gyógyszerekből teszünk, vagy tiszta? (tabletták, amelyeket kivettünk a dobozból, és mindenféle művelet nélkül összetörtünk)... Ha gyógyszer, akkor milyen gyógyszert ajánlanál, és nem mindegy, hogy hány mg? Pszeudoefedrin (PEH) van ráírva néhány gyógyszeres dobozra nálunk. Gondolom a PEH beírása azt jelenti, hogy erre a folyamatra használhatatlan.
2: itt jódot említenek. de az I2 írása összezavart. Amikor megkérdeztem a tanáromat, azt mondta, hogy ez egy jódvegyület, de ő maga nem tudja. Mit jelent a 2?
3: A reakció után a műveleteket, amiket itt végeztünk, abban a buborékban végezzük el, ahol a reakció lezajlott, vagy ezt külön üvegben kell elvégeznünk?
3-1: Ha jól értem, azt kérték, hogy a pH-értéket nátrium-hidroxiddal emeljük 12 fölé. Ha jól értettem, csak azt mondd, hogy IGEN YOU FOOL :D

3-2: Ha az előző cikkben megemeltük a pH szintet, akkor miért adunk hozzá újra savat és zavarjuk meg a pH egyensúlyt? Mi a célunk ezzel a hozzáadással?
4: Nem értek semmit, amit ebben a cikkben tettünk, kérem, magyarázza el világosan, vagy tegyen közzé egy cikket vagy videót, ahol tanulhatok.
5: Nem értek semmit, amit ebben a cikkben tettünk, kérem, magyarázza el világosan, vagy tegyen közzé egy cikket vagy videót, ahol tanulhatok.
6: Hol adunk hozzá
6-1: Hol adunk hozzá
6:2: Azt hiszem, amit itt próbálunk tenni, hogy semlegesítsük a keveréket HCl segítségével. (de még mindig nem tudom, hogy milyen keverékhez adjuk itt a cuccot:D)
7: mi a célunk ezzel és milyen keveréket próbálunk elpárologtatni
8: mi a mosási folyamat hideg acetonnal és miért csináljuk? (Szükségem lenne egy világos magyarázatra, hogy ez hogyan történik, mert ez egy olyan helyzet, amit most fogok először megtanulni.)
9: Ez az a kérdés, amire a leginkább szeretnék tisztázást kapni. Nem tudok róla semmit. Egyértelmű magyarázatra van szükségem, hogy hogyan és miért csinálják.

Azt hiszem, ez az összes kérdés, amire szükségem van. Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat. És azt is szeretném kiemelni, hogy a tanárunk, G.Patton által megosztott szintézisek szinte mindegyikét igyekszem megérteni úgy, hogy jegyzeteket készítek a füzetembe és dolgozom rajtuk. A füzetem első oldalára feljegyeztem, hogy te vagy a titkos hősöm.
Ha egy nap letartóztatnak, a börtönben minden barátomnak mesélek rólad. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Solution
No, sorry, you actually made an effort to read the syntheses. I won't be like that. But really, can you link to the original synthesis description, because the steps you describe doesn't make sense.
But:
5. You add the xylene to bind the amphetamine freebase in. It's soluble in xylene or toluene, but not water soluble, so it will form a layer on top of the layer of water and water soluble stuff. Then you pour everything in a separating funnel (if you don't know what a separating funnel is and how to use it, research that) and let the layers separate, after which you drain out the bottom water layer.
You're now left with a rather dirty mix of xylene, freebase meth and impurities in your funnel. You pour water on that, shake the funnel...

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
először tanulmányozza a szerves kémia kifejezéseit és technikáit, hogy megértse a folyamatokat és a kifejezéseket azt javaslom, hogy itt kezdje.
is nézze meg a videókat más szintézis ezen a fórumon, így jobb képet kaphat. is van egy csomó videó a youtube-on, amelyben jobban megértheti a folyamatokat.
néhány pointers from me would be 1.either use already purified pseudo,if you have crushed pills you have to separate the pseudo from the pill fillers(i believe there is a post about that here not sure tho but you can also find it elsewhere).2.I2 is iodine in its elementar form it is one of those compounds like oxygen(O2) that appear always in abbreviation of 2.so normal iodine.if you asked the chemistry teacher this and didnt know he should get fired.

Ne tartóztassák le tesó.Ha mégis megteszed ne csináld ezt xD
És még sok sikert a próbálkozásaidhoz vannak nálam sokkal képzettebb emberek ezen a fórumon akik mindig készek segíteni.
Vigyázz magadra.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
1: Ez tiszta efedrin vagy pszeudoefedrin.
2: Ez tiszta jód
3: Ugyanabban az extrakciós edényben, ha nincs kedve kiönteni a cuccot...
3.1: Igen, te bolond
3.2: Hidroxidot adsz hozzá, hogy szabad bázisú olajat készíts. Szétválasztás után ezt savval kezeled, hogy a termék sós formáját kapd. Kutasson utána a "savas/bázisos extrakciónak".
4: Szóval idáig eljutottam, és most azt mondod, hogy nem értesz semmit?
5: Oké, én kiszálltam. Csak olvass utána az alapvető kémiai ismereteknek, és nézz meg egy csomó kémiai videót a youtube-on.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Nem, bocsánat, de valóban igyekezett elolvasni a szintéziseket. Én nem leszek ilyen. De tényleg, tudnál linkelni az eredeti szintézis leírására, mert az általad leírt lépéseknek nincs értelme.
De:
5. Hozzáadod a xilolt, hogy az amfetamin freebase-t belekössön. Ez xilolban vagy toluolban oldódik, de vízben nem oldódik, tehát a víz és a vízben oldódó cuccok rétegének tetején fog réteget képezni. Ezután mindent beleöntesz egy elválasztótölcsérbe (ha nem tudod, mi az az elválasztótölcsér és hogyan kell használni, nézz utána), és hagyod, hogy a rétegek szétváljanak, majd az alsó vízréteget lecsöpögteted.
A tölcsérben most egy meglehetősen piszkos xilol, freebase met és szennyeződések keveréke marad. Erre vizet öntesz, megrázod a tölcsért (és kiszellőzteted, lásd erről a youtube-on található videókat), és hagyod, hogy a rétegek ismét szétváljanak. Lecsöpögteted és kidobod a vízréteget. Ismételd meg többször. Így mosod ki a vízben oldódó szennyeződéseket a xilén/meth frebase keverékedből.

6. A fent elvégzett mosás során. Azt hiszem, de nem tudom, milyen eljárásra utalsz.

Ezután hozzáadod a HCl-t, hogy a freebázisból metamfetamin HCl-t készíts. Ezt azonban gyakran úgy végzik, hogy száraz HCl-gázt buborékosítanak a keveréken keresztül. Erre van egy technika, itt a fórumon a "labarotory techniques" alatt találod. A HCl hozzáadásakor a tökéletes pH-hoz, vagy a gáz buborékolásakor a só fehér, pelyhes vagy kristályos csapadék formájában képződik a xilolos keverékben. Gyönyörű látvány. Általában csak kiszűröd a metamfetamin sót ezután a fázis után.

7: valószínűleg a xilol, de TÉNYLEG szükségem van az eredeti leírásra.

8. Hideg acetont öntesz a sóra, és rázogatod. Az acetonban oldódó szennyeződések kimosódnak.

9. Feloldod a sódat izopropil-alkoholban, amiben van egy kis aceton. Csak annyit adj hozzá, hogy a só feloldódjon, ha szükséges, kicsit melegítsd fel. A só jobban oldódik a meleg oldatban, mint a hidegben, így amikor beteszed a fagyasztóba, varázsütésre metamfetamin kristályok képződnek. A szennyeződések az oldatban maradnak, és tiszta, fehér sót kapsz, amit leszűrhetsz, megszáríthatsz és drogozhatsz vele.

Valami ilyesmi. De mint mondtam, a jegyzeteid tényleg kicsit furcsák, úgyhogy csak linkelj az eredeti piros P-szintézis leírására.

Solution

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Az általam említett szintézist itt olvashatja
A szintézissel kapcsolatban van egy hiba vagy hiányosság, igazad van. Az is lehet hiba, hogy néhány dolgot írtam, mert a Google Translate-et használom.
De köszönöm szépen, hogy megértettem néhány műveletet. Én egy fiatal kémia hallgató vagyok még. ezek a válaszok aranyat érnek
Tudnál hagyni egy érthető cikk linket Meth szintézis egyszerű vegyi anyagokból elérhetem. egy fiatal kémia tanulónak?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Csak nézze meg a Rhodium archívumot. https://chemistry.mdma.ch/hiveboard/rhodium/

A helyzet az, hogy ha nem érti a szintézisek leírását, akkor valójában több ismeretet kell szereznie ahhoz, hogy képes legyen elvégezni azokat. Különben úgyis elkúrja őket, esetleg megsebesíti magát vagy másokat.
Fogd azokat a kifejezéseket és leírásokat, amiket nem értesz, és guglizz rá. Keress rá a youtube-on. Keress más, leendő vegyészekből álló közösségeket, és olvass, olvass, olvass. Először csinálj néhány egyszerű szintetizálót, például szappant, vagy állíts elő kloroformot vagy klórbutanolt. Nézd meg a NileRedet a youtube-on és a Chemplayert a BitChute-on. Szintetizáld a saját reagenseket és prekurzorokat. Ha az ott adott magyarázatok nehezen érthetőek számodra, kutass utánuk.

És őszintén szólva, ha nem érted ezeket a szintézis leírásokat, akkor nagyon kétlem, hogy egyáltalán kémia szakos diák vagy, inkább egy gimnazista, akit érdekel a drogkészítés, igaz? Nincs ezzel semmi baj, de nem igazán van szükséged kevésbé bonyolult szintézisleírásokra, hanem több tudásra. És esetleg egy kicsit több angolt tanulni? A legtöbb online információ oroszul vagy angolul van.

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Köszönjük szépen a tájékoztatást. Határozottan nem vagyok középiskolás. A Törökországban a kémiáról használt kifejezések különböznek attól, amit ezen a fórumon használnak, mert nehézségekbe ütközik a fordítások készítése ez az egyetlen problémám.
A következő hónaptól kezdve többet fogsz látni engem a szintézisekkel, amelyeket ezen a fórumon készítettem.
Biztosak lehettek benne, hogy nagyon keményen fogok dolgozni Docx