- Reaction score
- 148
Először isüdvözlöm a fórum minden tagját.
Elmondok egy kicsit magamról és a problémákról, amelyekkel a fórumon néhány szintézis megtanulása és alkalmazása során szembesültem. Úgy gondolom, hogy az itteni professzionális földalatti kémikusok megoldják a problémáimatMegvizsgáltam az összes szintézist, amelyet ezen a fórumon megosztottak, és néhány pontot, ahol az embereknek problémái vannak körülbelül 1 hónapig, és csendben tapasztaltam a lehetséges problémákat, amelyekkel találkoznak. Nagyon érdekel az amfetamin és származékai, mivel az egyetemen tanultam a tanszéket. Ezért próbálok külföldi forrásokból kutatni, és megszerezni a kívánt információkat, ahelyett, hogy olyan idiótáktól tanulnék, akiknek diplomájuk van az országomban, és nem tudnak semmit.
Törökországban élek. Ezért az anyanyelvem a török. Az itt használt kifejezések egyes tranzakciókban nagyon különböznek tőlünk. Nem értem, hogy mit akarsz elérni néhány szintézisben. Szinte lehetetlen olyan kifejezést vagy szót keresni az interneten vagy a fórumon, amit nem értek.
Az alábbiakban írt szintézist ezen a fórumon találtam. Sajnos a tagunk, aki ezt a szintézist megosztotta, nem sok magyarázó információt osztott meg a fiatal vegyészek számára
Minden további nélkül írok nektek, tisztelt szakmai tanáraim, kérdéseket az alábbi sorok mellé / számozással az általam beírt részek mellé. Örülnék, ha a kérdésekre a számozásomnak megfelelően tudnának válaszolni.
4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4
olajfürdő
4 óra Reflux
reakció után:
150ml DH2O /3
adjunk NaOH-t PH 12+ /3-1
100ml Xilol /3-2
mossuk meleggel, hideg DH2O /4
külön tölcsér /5
+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
hozzáadunk 35%HCL PH 7 /6-2
elpárologtatjuk hővel /7
hideg acetonnal mossuk /8
átkristályosítás izopropil-alkoholban acetonnal /9
12 órán át a fagyasztóban hagyjuk
szűrtük.
KÉRDÉSEIM:
1: Ez pszeudoefedrin, amit kiveszünk és közvetlenül az itt említett pszeudoefedrin gyógyszerekből teszünk, vagy tiszta? (tabletták, amelyeket kivettünk a dobozból, és mindenféle művelet nélkül összetörtünk)... Ha gyógyszer, akkor milyen gyógyszert ajánlanál, és nem mindegy, hogy hány mg? Pszeudoefedrin (PEH) van ráírva néhány gyógyszeres dobozra nálunk. Gondolom a PEH beírása azt jelenti, hogy erre a folyamatra használhatatlan.
2: itt jódot említenek. de az I2 írása összezavart. Amikor megkérdeztem a tanáromat, azt mondta, hogy ez egy jódvegyület, de ő maga nem tudja. Mit jelent a 2?
3: A reakció után a műveleteket, amiket itt végeztünk, abban a buborékban végezzük el, ahol a reakció lezajlott, vagy ezt külön üvegben kell elvégeznünk?
3-1: Ha jól értem, azt kérték, hogy a pH-értéket nátrium-hidroxiddal emeljük 12 fölé. Ha jól értettem, csak azt mondd, hogy IGEN YOU FOOL
3-2: Ha az előző cikkben megemeltük a pH szintet, akkor miért adunk hozzá újra savat és zavarjuk meg a pH egyensúlyt? Mi a célunk ezzel a hozzáadással?
4: Nem értek semmit, amit ebben a cikkben tettünk, kérem, magyarázza el világosan, vagy tegyen közzé egy cikket vagy videót, ahol tanulhatok.
5: Nem értek semmit, amit ebben a cikkben tettünk, kérem, magyarázza el világosan, vagy tegyen közzé egy cikket vagy videót, ahol tanulhatok.
6: Hol adunk hozzá
6-1: Hol adunk hozzá
6:2: Azt hiszem, amit itt próbálunk tenni, hogy semlegesítsük a keveréket HCl segítségével. (de még mindig nem tudom, hogy milyen keverékhez adjuk itt a cuccot)
7: mi a célunk ezzel és milyen keveréket próbálunk elpárologtatni
8: mi a mosási folyamat hideg acetonnal és miért csináljuk? (Szükségem lenne egy világos magyarázatra, hogy ez hogyan történik, mert ez egy olyan helyzet, amit most fogok először megtanulni.)
9: Ez az a kérdés, amire a leginkább szeretnék tisztázást kapni. Nem tudok róla semmit. Egyértelmű magyarázatra van szükségem, hogy hogyan és miért csinálják.
Azt hiszem, ez az összes kérdés, amire szükségem van. Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat. És azt is szeretném kiemelni, hogy a tanárunk, G.Patton által megosztott szintézisek szinte mindegyikét igyekszem megérteni úgy, hogy jegyzeteket készítek a füzetembe és dolgozom rajtuk. A füzetem első oldalára feljegyeztem, hogy te vagy a titkos hősöm.
Ha egy nap letartóztatnak, a börtönben minden barátomnak mesélek rólad.