- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 5
Sziasztok, ezt a receptet használtam a barátommal, de volt némi problémánk vele, A metilamin lépésig jól csináltuk. De a metilaminon keresztül történő aminálásnál az oldat nem változtatja meg a színét, mint az utasítások(az első órákban némi sárgát vesz fel, majd nem változik érzékenyen még 1 napig sem!).
Az első próbálkozásoknál csak reflux kondenzátort tettünk, de olvastam néhány dolgot, hogy a parafa jobb lenne a metilamin bezárására, így azt is kipróbáltam, a színben volt némi javulás, de a végső hozamban nem,
Ez a metilamin nagy illékonysága miatt lehet? A hőmérsékletet 35' C alatt tartottuk, és a metilamin hozzáadását 3-4 adagban osztottuk el 10-12 órán keresztül.
Emiatt a végtermékünk alig érte el a néhány grammot.
A mérlegünk 25g propio volt.
És saját HBr-t készítünk PBr és H2SO4 segítségével.
Az első próbálkozásoknál csak reflux kondenzátort tettünk, de olvastam néhány dolgot, hogy a parafa jobb lenne a metilamin bezárására, így azt is kipróbáltam, a színben volt némi javulás, de a végső hozamban nem,
Ez a metilamin nagy illékonysága miatt lehet? A hőmérsékletet 35' C alatt tartottuk, és a metilamin hozzáadását 3-4 adagban osztottuk el 10-12 órán keresztül.
Emiatt a végtermékünk alig érte el a néhány grammot.
A mérlegünk 25g propio volt.
És saját HBr-t készítünk PBr és H2SO4 segítségével.