Question Segítségre van szüksége

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
"Kloroform előállításához kalcium-hipokloritot és etanolt tervezek felhasználni. Tudna tanácsot adni, hogy egyszerűen összekeverhetem-e őket 1:1 arányban, vagy vannak-e egyéb óvintézkedések? Nem találtam a neten vonatkozó használati utasítást. Lenne szíves végigvezetni a folyamatot, vagy kiemelni bármilyen konkrét óvintézkedést?"

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
312
Deals
1
MbvCWHVnZY

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Hazámban nem tudok acetont és toluolt vásárolni, ezért fontolgatom, hogy alternatív nem poláris oldószerként kloroformot készítek. A kloroformot általában aceton felhasználásával készítik, de mivel nem jutok hozzá acetonhoz, azon gondolkodom, hogy használhatnék-e helyette etanolt és kalcium-hipokloritot. Használható-e etanol és kalcium-hipoklorit kloroform előállítására?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
312
Deals
1
Körömlakklemosó talán...! Vagy az izopropanol oxidációja soha nem próbáltam ki, csak hivatkozásokat láttam rá.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
337
Ezt nevezik haloform reakciónak, és a YouTube megbízható forrás. Az egyetlen veszély az erős exoterm hatás, amely a dolgokat kis léptékre korlátozza. Tehát próbáld meg kezelhető tételben, amit nem akarsz elérni, ahol a hő feletti kontroll elveszik.