A piperin oxidatív hasadása piperonálissá ozonolízissel

halohydrin

Don't buy from me
New Member
Reaction score
22
A nagy szafrolszárazság után számos más prekurzor és szintézismódszer jelent meg. Ez az egyik ezek közül a piperinből (fekete borsból kivont) piperinből kiindulva. Személy szerint ezt tartom az MDMA prekurzor legegyszerűbb forrásának. De van némi szennyeződés a termékben, és oxidáló forrásként ózongenerátort használ - ami sok áramot fogyaszt.
Általános eljárás :
1, A piperin oldatot úgy állítjuk elő, hogy a piperint 5%-os vízben, acetonban oldjuk fel.
2, Az ózongenerátort bekapcsoljuk, és az áramot átvezetjük az 1. oldaton.
3, Az eltelt órák után az ózongenerátort kikapcsoljuk, és az oldatot 2-szer extraháljuk éterrel.
4, az egyesített éteres kivonatokat vízmentes NaSO4 felett szárítjuk, és az étert desztillációval eltávolítjuk.
5, a visszamaradt olajat hűtéssel megszilárdítjuk.

A reakció legfontosabb része a reakcióidő. Lehetne nagyobb hatásfokú ózongenerátort és egyenletes gázbuborékosító készüléket használni, hogy a reakciófelület nagyobb legyen.
A reakcióidőt a tétel mérete határozza meg. Az általam készített kisebb tételeknél (kb. 1~2 g piperin) a reakciót egy éjszakán át - kb. 8~10 órán át - hagytam, és az összes piperin átalakult (TLC-vel és GC/MS-szel ellenőrizve). A reakció közepén nem ellenőriztem a konverziós sebességet, így a reakció korábban véget érhetett.
Nagyobb műveletekkel nincs tapasztalatom, így nem tudom meghatározni a reakcióidőt hozzá. De biztos vagyok benne, hogy a nagyobb mennyiségű jelenlévő piperin miatt több reakcióidőre lesz szüksége.

A termék szennyeződései a különböző szénkötéseknél különböző hasadási termékek. De a piperonal a legdominánsabb. - Körülbelül 80%-ban.
Az elválasztási folyamat meglehetősen nehéz, mivel a szennyeződések és a piperonál oldhatósága és összetétele hasonló. A frakcionált desztilláció vagy a precíz oszlopkromatográfia segítene.

Sneaky.Base

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Ozonolízis piperin piperonal, hogy ez az, amit én m keres egy ideig, de teljes részletes, olvastam egy cikket sci im biztos, hogy te is,
Elvégezted a reakciót? Nem elmélet.
Vagy más módon piperonal piperinsavból piperonal (oxidáció kmno4-gyel kálium-periodát nélkül)?

Macondor

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
Használjon sok villamos energiát? talán 100 kg piperin átalakításához.
Azt hiszem, egy 10 gramm/órás generátorral oxigén befecskendezésével óránként 50 gramm ózonhoz vezethet. és 8 óra alatt 500 gramm piperint tud klavázolni.

Sneaky.Base

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Igen, jól működik, és egy nagy teljesítményű ózongenerátor a kulcsa annak, hogy ez a rutin méltó legyen.

Macondor

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
Én csak azt szeretném tudni, ha lehet, hogy több concetrade , mint 100 grm piperine 500ml mert ..egy fájdalom a seggében, vagy túl nagy mennyiségű oldószert használni.. vagy kevesebb 500 g 10 liter acetonban.

arundo

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Próbálta valamelyikőtök az ali**press ózongenerátorokat vízhez? Néhányan közülük 10 g/h-t állítanak.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
Van egy videó a YT-n

arundo

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Nem tudom, hogy ez az, amit láttam, és végül nem határozta meg, hogy milyen vegyületet kapott.

View previous replies…

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
határozottan elmagyarázza, hogy mit kapott és mennyi ózont kellett volna használnia.

arundo

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Valószínűleg tiszta O2-re és egy erősebb o3-generátorra van szüksége. Ezért kérem azokat, amelyek 10 g/h-t ígérnek.

Egyébként az o3 reagálna az N2-vel és zavarná a folyamatot?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
Értette egyáltalán, hogy mit mondott a videóban?

arundo

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Azt hiszem, hogy miután évek óta szintetizáltam, 2cb, alkil-nitritek, több útvonalat a p2p-hez, és sikeresen készítettem többféle alkaloid-kivonatot, képes vagyok megérteni a videóban szereplő folyamatot. Látom, hogy itt regisztrál egy csomó ember, hogy understant semmit a kémia, de ha tudsz válaszolni nekem a konkrét feltételezett okok, hogy miért ő alig kap nyomokban piperonal, nem kell vesztegetni az időmet, hogy magyarázatokat, hogy mit vagy nem mit értek.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
Szó szerint azt mondja a videóban, hogy hol tévedett.

arundo

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
5
Nos, újra meg kell néznem, mert hetekkel ezelőtt láttam, és csak arra emlékszem, hogy nem tudta a pontos okot, és meg kellett keresnie valakit, aki elemzi a kapott vegyületet.