Question Racemizáció

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Üdvözlöm!
Rábukkantam egy érdekes cikkre, amelyben az l-metamfetamin racemizációjának témája a racém termékre való visszavezetésről van szó. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Attachments

• wiqLnVGtT7.png
    wiqLnVGtT7.png
    118.2 KB · Views: 390

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
Én is láttam ezt, és szeretnék többet megtudni.
Akkor az összes megmaradt l-amph vagy l-metamph regenerálható racémává, és kaphatunk még 25%-kal több d-anpth vagy d-metamph-ot csak 1 alkalommal történő recemitizálással.
Ha valakinek van tapasztalata a racemitizálással kapcsolatban, azt nagyon szívesen fogadnám.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Igen nagyon érdekes lenne, különösen a nagyobb termékmennyiségek esetében. Sajnos nem találtam semmi pontosabbat, ami arra enged következtetni, hogy a folyamat nagyon bonyolult vagy veszteséges.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
669
Deals
8
Érdekesnek tűnik, megpróbálok elmélyülni a folyamatban, frissíteni fogom, ha megtalálom a helyes utat hozzá ;-)

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
669
Deals
8
Nem lesz egy gyors dolog, most nincs annyi időm, de megcsinálom, nagyon makacs vagyok hahahah ;-)

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Örülök, hogy a dolgok most beindultak, hogy ilyen gyorsan megtalálták a módját. Nagyon bízom abban, hogy megtaláljuk a módját. Köszönöm Btcboss2022-nek, hogy elvállalta ezt a projektet. :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
ha a terméket oldószerben hagyja egy sötét szobában, szobahőmérsékleten, akkor hosszú idő után magától racemizálódik. értem, hogy ez mire utal, de ez egy lehetőség.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
.thank you Mit jelent a hosszú idő? Én csak egy próbát tennék vele.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Én magam nem csináltam, egy rovartól hallottam, aki egy laborban dolgozott, ahol az enantiomereket tanulmányozták, így nem tudom pontosan, talán vannak adatok más vegyületekről, amelyeket extrapolálni lehet, hogy egy nagyon durva becslést kapjunk.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Majd utánanézek, hátha találok valamit. Sok köszönet

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Szerintem igen, azóta utánaolvastam a témának és úgy néz ki, hogy a hő és a fény hajtja a racemizációt, ez egy koncepció, amit bizonyos helyek datálására használnak tengeri állatok és hasonlók fosszíliáinak tanulmányozásával, az elv az, hogy az enantiomerek % -át nézve meg lehet mondani, hogy mennyi idő telt el az állat halála óta, mivel tudod, hogy a legtöbb aminosavat biológiai rendszerekben levorotary formában használják,Aztán megnézed, hogy mennyi dextrorotary aminosav képződött és onnan meg tudod becsülni a hely korát, ez nagyon durván van elmagyarázva, csak a koncepció bizonyítékaként.Szóval csak a fény részével tévedtem :p. Itt van néhány forrás, az egyik azt állítja, közvetlen idézet: 160 °C-on a racém elegyet 10-20 óra alatt érik el, míg a sarkvidéki régiókban (-10 °C) a racém egyensúlyhoz 1-2 Ma szükséges.
G.H. Miller, ... S.J. Clarke, in Encyclopedia of Quaternary Science (Second Edition), 2013.
Rainer Grün, in Encyclopedia of Archaeology, 2008

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Vajon a D egy részének katalizátorként kell jelen lennie vajon?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5

"A racemizáció az a kémiai reakció, amely egy aminosavat alternatív enantiomerré vagy tükörképes formává alakít át. A racemizáció sebessége az egyes aminosavak esetében attól függően változik, hogy az R-csoportok mennyire képesek stabilizálni egy karbanion köztes terméket. A karbanion intermedier az a molekula, amely akkor keletkezik, amikor a hidrogén oldalláncot elvonják egy aminosavból. Egy ideális rendszerben a hidrogénatomnak a karbanion intermedierhez való visszaadagolásakor egyenlő valószínűséggel képződik l- és d-aminosav, és az előre- és a hátrafelé irányuló reakció sebessége egyenlő. Ilyen körülmények között a d/l a modern szövetekben a nulla közeli értékekről addig fejlődik, amíg a d/l a racém egyensúlyban el nem éri az egységet. E feltételek következménye a racemizációs sebesség lassulása a racemizáció mértékének növekedésével - a jellegzetes görbületi trend, amely akkor keletkezik, amikor a d/l arányokat a lineáris idővel szemben ábrázoljuk."

Ez Miller-től van, ebből azt veszem ki, hogy nem, nem kell jelen lennie. a D-aminosavak olyan ritkák a természetben, hogy az emberek azt hitték, hogy nem is léteznek, így a legtöbb élőlény csak L-aminosavakat használ 100%-os arányban, és ezek még mindig racemizálódnak az idő múlásával.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Általános eljárás a racemizációs kísérletekhez. A
Amin (100 mg) és tiol (1,2 vagy 0,2 ekvivalens) 0,06 M-os oldata.
benzolban 2 órán át (sztöchiometrikus állapot) vagy 7 órán át refluxáltuk (sztöchiometrikus állapot).
h (katalitikus állapot) AIBN jelenlétében (egy általános
20 mol % AIBN-t három egyenlő mennyiségre osztottuk fel.
(ha a reakcióidő > 2 óra), amelyeket 2 óránként szukcesszív módon adtunk hozzá). A koncentrálás után a maradékot hígítottuk
HCl-lal (1 M) hígítottuk, majd az oldatot Et2O-val mostuk. A
vizes fázist telített nátrium-karbonáttal bázisosítottuk.
és Et2O-val extraháltuk. A tiszta amint izoláltuk, miután
MgSO4-on történő szárítás és koncentrálás után.