Miért tartanak a disztillációim örökké ?

methyllordir

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Én csak újonc vagyok, és megpróbáltam desztillálni sok olaj, oldószer, víz/olaj keverékek és víz/oldószerek, és én csak egy egyszerű desztillációs beállítás a szokásos üvegeszközökkel és dolgokkal, de nem számít, hogy mit desztillálok, csak örökké tart.
Például ha víz/olaj keverékem van, akkor 4 óra alatt 10 ml-t desztillálok.

túl sok eljárást és beállításokat nézek a youtube-on és az interneten, úgy tűnik, hogy semmi baj nincs a beállításaimmal, de furcsán időigényes ?!??

A vákuumszivattyú használata is csak az egész hely tele lesz gázzal ( túl sok hulladék ) , és azt is látom, hogy az egyszerű desztillációkhoz nem szükséges a vákuum, de nekem lehetetlennek tűnik nélküle ?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Meséljen nekünk arról, hogy mivel melegít, mit melegít, milyen üvegeszközöket használ stb.
Valamilyen fürdőt használ? A lombik és a gallér tetejét az első néhány cm-rel körbetekered ?

View previous replies…

methyllordir

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Én egy laboratóriumi elektromos fűtőtestet/mágneses keverőt és laboratóriumi boroszilikát üvegedényeket használok, a fürdőben való fűtés csak az oldat gyorsabb felmelegedését teszi lehetővé, de úgy tűnik, hogy nem igazán segít magának a desztillációnak.

Nem próbáltam a lombikot vagy a fenti üveget becsomagolni.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
A lombik + oszlop alumíniumfóliával való elkülönítése segít megakadályozni a hő elszökését, és így a desztilláció gyorsabbá válik, még mindig egy desztilláció időt vesz igénybe.
Biztosítani akarja, hogy a hő a készülék belsejében állandó szinten legyen, hogy a desztilláció megtörténhessen.

WinterDust

Don't buy from me
Resident
Reaction score
207
Deals
3
Jézusom, ma aztán gondjaim vannak!

Mutasson egy tiszta képet a teljes berendezéséről, én ugyanazt a berendezést használom, mint Ön a vákuumdesztillációhoz, és nincs problémám.