@BrownRiceSyrup
@G.Patton
Iš tikrųjų man labai sėkmingai pavyko taikyti pirmiau paskelbtą metodą; nuo tada, kai paskelbiau savo atsakymą šioje temoje, turėjau laiko paeksperimentuoti.
Vis dėlto man nepasisekė gauti į rankas sassafrass aliejaus, todėl negaliu tiesiogiai komentuoti proceso, tačiau tyrinėdamas procedūrą pastebėjau, kad mano pasirinktą eterinį aliejų buvo daug sunkiau apdoroti, o prašant pagalbos net buvo pasakyta atsisakyti. Frakcinės vakuuminės distiliacijos išeiga buvo menka, o frakcijos, mano manymu, buvo per daug arti viena kitos.
Galiausiai aliejų išdalinau į 1 l skaidraus stiklo butelius ir įkišau į buto šaldiklį, manau, kad iš pradžių nieko neįvyko, nes mažame šaldytuve beveik nieko nebuvo, todėl manau, kad temperatūra buvo nepakankamai žema. Neturėjau ir sėklų kristalo.
Maždaug po 2 savaičių iš aliejaus susidarė baltos nuosėdos, kurios buvo pastebėtos sulipdytos ir plūduriuojančios, be to, ant vieno iš butelių, kuris buvo padėtas šaldiklyje horizontalioje padėtyje, sienelių susidarė maži kristalai. Aliejus iš horizontalaus butelio buvo greitai perpiltas į kitą indą, butelis uždarytas kambario temperatūroje ir kristalai vėl virto skysčiu. Kiti buteliai buvo išimti ir aliejus išpiltas labai lėtai, kad buteliuose liktų į spermą panaši medžiaga. Buteliams buvo leista grįžti į kambario temperatūrą ir ištirpinti juose esančią medžiagą (kad būtų surinktos visos užšaldytos baltų nuosėdų dalys, kurios dabar liko, bet taip pat buvo pastebėta, kad nedideliais kiekiais susidarė ant butelių sienelių).
Dabar labai lengvesnis skystas aliejus buvo supiltas į vieną mažesnį stiklinį butelį ir dar 10 ar daugiau dienų padėtas į šaldymo kamerą... Aliejus vėl buvo padalytas į 1 l ir visi buteliai pastatyti horizontaliai.
Įsivaizduokite nuostabą, kai po šio laiko atidarius šaldiklį, buteliuose su aliejumi plaukiojo daugiau pieno nuosėdų, o mažasis butelis, kuriame buvo sujungta medžiaga, buvo beveik visiškai kietas ir visoje vidinėje sienelėje, ant kurios jis buvo padėtas, kristalizavosi gražios formos.
Galiu duoti tik vieną patarimą, kuris buvo aptariamas temoje, į kurią jus nukreipiau; medžiaga, kuri man išsikristalizavo, efektyviai išsikristalizavo tik tada, kai buvo atskirta nuo motininio aliejaus. Baltoji pieno medžiaga, kuri užšąla iš aliejų, nelimpa nei prie dugno, nei prie sienelių, gal didesnėje koncentracijoje ir priliptų, bet man ji tiesiog plūduriuoja, todėl reikia labai atsargiai išpilti aliejų ir neišpilti su juo pieno. Beveik viską atskyriau ir, kai bus laiko, atliksiu daugiau bandymų, be abejo, norėčiau užšaldyti aliejų ir pabandyti atskirti centrifuga, tačiau tiesiog neturiu laiko bandyti išimti šį "mažą" medžiagos kiekį ir su juo žaisti, nes turiu klientų, kuriuos reikia patenkinti didesniu mastu. Kai gausiu šiek tiek laiko, ištirsiu tai toliau, turiu keletą nuotraukų, galbūt sukursiu temą, kad galėčiau atsidėkoti šiai bendruomenei.. Turėdamas geresnę įrangą, tikrai dar kartą peržiūrėsiu šį metodą, nes tada galbūt būtų verta jį taikyti didesniu mastu.