- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,071
- Deals
- 1
Kaip tai atrodo jums? Aš padariau keletą dalykų. Kelias valandas kaitinau amonio chloridą ir formaldehidą su Alihno kondensatoriumi ir 110° apverčiamojo vakuumo jungtimi viršuje bei vakuuminiu siurbliu, leidau atvėsti ir filtravau. Tada skystį porą valandų distiliuodavau vakuume, kondensavau distiliatą, leidau jam atvėsti ir filtravau. Tada dar porą kartų kondensavau ir filtravau. Paėmiau filtratus Nr. 3-5 ir 30 minučių juos refliuksavau metanolyje, kurį du kartus distiliavau iš priekinio stiklo plovimo skysčio ąsočio, ir 2 kartus karštai filtravau. Leidau jam atšalti šaldiklyje, nufiltravau kristalus ir tada juos nuploviau skysčiu, kurį distiliavau iš 3 baliklio ąsočių su 60 ml acetono, paliktų lauke per naktį, dugno, ir dekantavau. Paėmiau šiek tiek etilacetato ir jame ištirpinau 2-b-4-mp, tada pridėjau ankstesnėje diskusijoje aptartus kristalus, 2,63 g NaOH ir 100 ml vandens. Apie 30 minučių kaitinau 60 °C temperatūroje. Tada distiliuodavau vakuume, kol likdavo labai mažai skysčio. Tuomet pridėjau šiek tiek acetono ir druskos rūgšties, kol mano ph popierėliai atrodė kaip 5 knygelėje. Padėjau jį ilgam į šaldiklį. Tai tik mano apytikslis prisiminimas, kas nutiko. Kai grįžau, tai buvo skysčio dugne. Niekada anksčiau nebuvau matęs šio konkretaus dalyko. Niekada neužuodžiau jo kvapo. Niekada jo neragavau. Tai neištirptų nei absoliučiame acetone, nei absoliučiame izo.
Tai tikrai nėra nė vienas iš tų dalykų, kuriuos įdėjau į kolbą pradžioje. Jis nekvepia amoniaku ir tikrai nekvepia 2-b-4-mp, ačiū Dievui, niekada neišmesiu to kvapo iš nosies.
Šiek tiek sudeginau, jis neturėjo aiškaus kvapo. Jis turėjo kvapą, bet nieko, ką galėčiau įvardyti pirštu. Dūmai nedegino nosies ir nesudegino akių. Ar tai atrodo kaip kažkas, ką turėčiau išsaugoti? Koks bus kitas bandymas?
Tai tikrai nėra nė vienas iš tų dalykų, kuriuos įdėjau į kolbą pradžioje. Jis nekvepia amoniaku ir tikrai nekvepia 2-b-4-mp, ačiū Dievui, niekada neišmesiu to kvapo iš nosies.
Šiek tiek sudeginau, jis neturėjo aiškaus kvapo. Jis turėjo kvapą, bet nieko, ką galėčiau įvardyti pirštu. Dūmai nedegino nosies ir nesudegino akių. Ar tai atrodo kaip kažkas, ką turėčiau išsaugoti? Koks bus kitas bandymas?