- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Sveiki, kolegos chemikai. Šiandien parsinešiau vaistą nuo peršalimo (kapsulę), kurio sudėtyje yra pseudoefedrino hidrochlorido. Dėžutėje yra 8 kapsulės. Kiekvienoje kapsulėje yra 90 mg pseudoefedrino, iš viso 0,72 g. Jis labai pigus - 1,5 JAV dolerio. Štai jo sudedamosios dalys: Kiekvienoje kapsulėje yra 90 mg pseudoefedrino hidrochlorido. mg, chlorfeniramino maleato (chlorfeniramino) 4 mg. Pagalbinės medžiagos yra: krakmolas, sacharozė, hidroksipropilmetilceliuliozė, etilceliuliozės polimeras, Opadry geltonos spalvos sausa purškiamoji medžiaga, Opadry rožinės spalvos sausa purškiamoji medžiaga. Kaip padidinti ekstrakciją?
Mano paties ekstrakcijos etapai yra tokie: atidarykite kapsulę - pamerkite į 99 % etanolį - filtravimas siurbimo būdu - išgarinkite filtratą iki ekstrakto - į ekstraktą įpilkite šalto vandens (atsiras klijų) - filtravimas siurbimo būdu - sureguliuokite filtratą iki šarminio PH12+ ir tada ekstrahuokite, (ksilenu ) Išdžiovinkite ekstraktą - išdžiovinus praleiskite vandenilio chlorido dujas (pH pasiekia rūgštingumą) - filtruokite siurbimo būdu, kad gautumėte baltus pseudoefedrino hidrochlorido miltelius. Tačiau aš bandžiau keletą ekstrakcijų ir gavau tik labai mažai pseudoefedrino. Ar yra koks nors būdas padidinti išeigą?
Mano paties ekstrakcijos etapai yra tokie: atidarykite kapsulę - pamerkite į 99 % etanolį - filtravimas siurbimo būdu - išgarinkite filtratą iki ekstrakto - į ekstraktą įpilkite šalto vandens (atsiras klijų) - filtravimas siurbimo būdu - sureguliuokite filtratą iki šarminio PH12+ ir tada ekstrahuokite, (ksilenu ) Išdžiovinkite ekstraktą - išdžiovinus praleiskite vandenilio chlorido dujas (pH pasiekia rūgštingumą) - filtruokite siurbimo būdu, kad gautumėte baltus pseudoefedrino hidrochlorido miltelius. Tačiau aš bandžiau keletą ekstrakcijų ir gavau tik labai mažai pseudoefedrino. Ar yra koks nors būdas padidinti išeigą?