Mano pamatinė medžiaga yra 10.1007/s00044-016-1585-z ir nedidelės apimties alprazolamo sintezė, kurią radau čia - pagrindinį procesą suprantu.
Vis dėlto turiu keletą klausimų ir niekur kitur negaliu rasti atsakymų į juos internete.
Visa kita, ko reikia šiai sintezei, yra gaunama, nors man kyla klausimų dėl reakcijos didinimo. Daugiausia rūpesčių man kelia paskutinis etapas, kuriame buvo sunaudota 25 ml AcOH. Ar tai savavališkas kiekis?
Mažos apimties sintezėje čia buvo siūloma naudoti kriaušės formos kolbas visai šiai reakcijai - aš manau, kad verdanti kolba puikiai tiks?
Atsiprašau už, atrodytų, neįdomius klausimus ir dėkoju! Esu šiek tiek ne savo komforto zonoje, todėl bet kokios literatūros šia tema taip pat užtektų
Aš parengiau sintezę (naudojant etilo chloroacetatą, acetilchloridą ir hidrazino sulfatą - nežinau, ar hidrazino sulfatas veiks, bet visa kita atrodo gerai). Hidrazino hidratą tikriausiai galima gauti, todėl tai nėra sunkiausia šios sintezės dalis.
Vis dėlto turiu keletą klausimų ir niekur kitur negaliu rasti atsakymų į juos internete.
- Alprazolamo pirmtakas yra 2-amino-5-chlorbenzofenonas, bet, manau, kad jį galima pakeisti 2-amino-5-chlor-2'-fluorobenzofenonu, kad būtų galima gauti flualprazolamo? O gal tai kitoks pakeitimas?
- Ar galima chloroacetilchloridą pakeisti etilchloracetatu?
- Ar acto rūgšties anhidridas yra vienintelė galimybė? Maniau, kad acetilchloridas čia taip pat galėtų tikti, tik HCl išsiskirtų kaip dujos (su kuriomis, aišku, sunkiau dirbti). Tačiau tai vis tiek lengviau nei bandyti gauti AA.
- Ar hidrazino hidratą galima tiesiogiai pakeisti hidrazino sulfatu? Lengviau gauti šaltinį, saugiau su juo dirbti, be to, pabaigoje produktas vis tiek išvalomas. Jei ne, manau, kad jį galima paversti hidrazino hidratu, taigi bent jau vis tiek lengviau apsirūpinti.
Visa kita, ko reikia šiai sintezei, yra gaunama, nors man kyla klausimų dėl reakcijos didinimo. Daugiausia rūpesčių man kelia paskutinis etapas, kuriame buvo sunaudota 25 ml AcOH. Ar tai savavališkas kiekis?
Mažos apimties sintezėje čia buvo siūloma naudoti kriaušės formos kolbas visai šiai reakcijai - aš manau, kad verdanti kolba puikiai tiks?
Atsiprašau už, atrodytų, neįdomius klausimus ir dėkoju! Esu šiek tiek ne savo komforto zonoje, todėl bet kokios literatūros šia tema taip pat užtektų
Aš parengiau sintezę (naudojant etilo chloroacetatą, acetilchloridą ir hidrazino sulfatą - nežinau, ar hidrazino sulfatas veiks, bet visa kita atrodo gerai). Hidrazino hidratą tikriausiai galima gauti, todėl tai nėra sunkiausia šios sintezės dalis.