HgCl2 dzīvsudraba klorīds no Hgs vai vermiljona (ārpusbiržas dzīvsudrabs)

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Man jautāja par šo tēmu, tāpēc turpinām:

Vermiljons ir minerāls sarkanā/oranžā krāsā. Pulvera veidā to izmanto arī kā krāsu. Ķīmiski tas ir dzīvsudraba sulfīds, ko organisms gandrīz nespēj absorbēt, tāpēc to neuzskata par ļoti toksisku. To pazīst arī kā cinobra dzintaru.

Labā lieta ir tā, ka to var iegādāties bez maksas ebay vai mākslas veikalos. Darbs ar to ir arī vienkāršāks, salīdzinot ar elementāro dzīvsudrabu, kas izplūst tūkstošiem mazu burbulīšu, ja tas nokrīt uz grīdas, laužot termometrus utt.

Vermiljonu var iegādāties pulvera vai akmeņu veidā, pulveris, protams, mums ir izdevīgāks, ja mēs to iegūstam akmeņu veidā, mums tie jāsasmalcina ar āmuru, jo, jo mazāks tas ir, jo vieglāk tas izšķīst un pārvēršas par HgCl2.

Attēlā redzams gan akmeņu, gan pulvera veidā:
ZaVDQpHU4i
Br4QTmKbaw

Kas mums jādara:
Samaisiet hcl un slāpekļskābi 3:1 (aqua regia) un tad izšķīdiniet tajā savu pulveri, lai HgS pārvērstu HgCl2.
Tas rada nepatīkamus dūmus, ļoti toksiskus, tāpēc labāk to darīt ārpusē. Atkarībā no temperatūras būs nepieciešams zināms laiks, lai tas pilnībā izšķīdinātu un visi sarkanie putekļi, kas peld uz virsmas, izzustu.
JkovCsebN4

Kad tas būs pabeigts, jums būs tumši dzeltens šķīdums, kas satur HgCl2. Ja to iztvaicēsiet līdz sausumam, iegūsiet savu sāli. vai vienkārši izmantojiet to kā ir..

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,857
Deals
1
Vai jūs domājat iztvaicēt aqua regia? Vai nav vienkāršāk vienkārši filtrēt HgCl2?

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
labi, lielākā daļa no tā būs izšķīdusi skābē, jo īpaši, ja jūs veicat tikai nelielas partijas, tur nebūs redzamas cietvielas.

Es parasti izmantoju skābes šķīdumu tādu, kāds tas ir, un vienkārši ieleju to reakcijas traukā.

Es aprēķinu daudzumu, kas man būs vajadzīgs reducēšanai, tad tikai šo daudzumu izšķīdu aqua regia šķīdumā un izmantoju to bez iztvaicēšanas.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,857
Deals
1
Vai no šī šķīduma ir iegūts HgCl2 pulvera veidā?

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Jā, pārliecinieties, ka atkarībā no HgS daudzuma, ko pievienojat savam aqua regia, jūs redzēsiet arī HgCl2, kas peld šķīdumā. Bet liela daļa no tā ir izšķīdināta skābē un tāpēc "neredzama", bet, ja jūs iztvaicēsiet, viss sāls izkristalizēsies un izkritīs.

vārot to, dariet to zem dūmvada vai ārā un neieelpojiet šo sūdus.