@johanson @HIT MONKEY
es nebiju pārliecināts, ko nozīmē "izstrādāt parastajā veidā". es jautāju chatgpt, tāpēc uztveriet to ar sāls graudiņu, bet es saņēmu šo:
Ķīmijā "izstrādāts parastajā veidā" ir frāze, ko bieži lieto sintēzes protokolos vai laboratorijas procedūrās, lai norādītu, ka reakcija vai process jāpabeidz vai jāizbeidz saskaņā ar standarta vai vispārpieņemto praksi. Tas nozīmē, ka turpmākajos reakcijas produktu izdalīšanas, attīrīšanas vai analīzes posmos jāievēro noteiktie paņēmieni vai metodes, ko parasti izmanto līdzīgām reakcijām vai savienojumiem.
Konkrēti reakcijas "izstrādes" posmi var atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem kā reakcijas raksturs, vēlamais produkts un izejvielu un reakcijas starpproduktu īpašības. Tomēr kopējie apstrādes procesā izmantotie paņēmieni var būt šādi:
1. atlikušo reaģentu vai reakcijas blakusproduktu dzēšana vai neitralizēšana.
2. Vēlamā produkta vai reakcijas maisījuma ekstrahēšana ar piemērotu šķīdinātāju.
3. Ekstrahētā materiāla mazgāšana vai attīrīšana, lai atdalītu piemaisījumus vai nevēlamus savienojumus.
4. Attīrītā produkta vai reakcijas maisījuma žāvēšana vai koncentrēšana.
5. Galīgā produkta vai reakcijas maisījuma raksturošana, izmantojot analītiskās metodes, piemēram, spektroskopiju, hromatogrāfiju vai mikroskopiju.
Kopumā "izstrādāts parastajā veidā" kalpo kā saīsinājums vai vispārīga norāde, lai norādītu, ka sintēzes vai reakcijas procesa turpmākie posmi jāveic, izmantojot standarta laboratorijas praksi vai noteiktos protokolus.
varbūt atgriezieties un pārlasiet sintēzi vēlreiz? atsūtiet visu, ja iespējams, tas ļoti atvieglotu darbu ^^;