Paldies par atbildi. Galaprodukts, uz ko es mērķēju, būtu neliels gabaliņš morfīna hcl, ko varētu lietot iekšķīgi vai degunā..
Tāpēc vecais tradicionālais veids ar kalcija hidroksīdu un amonija hlorīdu, iespējams, ir visefektīvākais un lietotājam draudzīgākais veids, kā iegūt minēto morfīnu...
Vai, izmantojot jūsu izklāstīto "recepti", to varētu, teiksim, mērogot šādi:
1 g kaļķa 10 g/ml ūdens un 4 g opija?
Vai šis maisījums tiek karsēts vai tikai maisīts, līdz viss izšķīst? Tad šo maisījumu filtrē...
Tas ir tas, kas mani mulsina... tātad jūs paņemat filtrēto šķīdumu, novedat līdz vārīšanās temperatūrai (cik ilgi?) un apstrādājat ar amonija hlorīdu...
Es nesaprotu 3 daļas ūdens uz 1 daļu opija filtra. Vai sākotnējam filtrētajam šķidrumam, kas apstrādāts ar kalcija hidroksīdu (kaļķi), pievieno vairāk ūdens? Turklāt, izšķīdinot morfiju, ir noteikts ph, uz ko vajadzētu tiekties? vai varbūt tas ir vairāk atkarīgs no proporcijām? 3 daļas ūdens, 1 daļa opija, 1 daļa amonija hlorīda?
Atvainojiet, ka tik ilgi runāju!
Tātad pēc tam, kad cietā morfīna bāze ir izgulsnēta, izskalota ar ūdeni un izžāvēta, kā to pārvērst morfīna hcl? Vai tas šķīst nepolārā vielā, piemēram, ksilolā vai toluolā, kur varētu izburbuļot hcl gāzi, lai iegūtu hcl formu?
Labi, tas ir viss... Gaidām jūsu atbildi!