Sarkanais p jeb fosfora saturs ēd jodu un hidrskābe ir produkts kopā ar (man šķiet?) kaut ko, kas tiek pārstrādāts (hipo?), fosgēna gāzi un nedaudz ūdens?
Ja jau ir HI (hidriodskābe), metamfetamīns nav jāgatavo, bet tas tiek pārstrādāts un turpina reaģēt ar jodu, līdz tas tiek izsmelts. Tāpēc jūs varat saglabāt savu sarkano p un izmantot to pāris gatavošanas reizēs, pirms tā kļūst neaktīva (vai vismaz tā man teica). Neesmu dzirdējusi, ka kāds varētu saglabāt hipo citai lietošanai, tāpēc par to neesmu pārliecināta. Sarkanais p pēc reakcijas ar EP/PSE parasti tiek izfiltrēts no šķīduma, un jebkurš atlikušais jods tiek neitralizēts ar nātrija tiosulfātu, pirms tas pārvēršas HCl.
Es nezinu precīzu mehānismu un man vairs negribas to meklēt..... Par to arī neesmu redzējis pārāk daudz informācijas, jo tā ir "novecojusi" metode un ar to vairs nevienu nevar apgrūtināt, tāpēc neesmu īsti pārliecināts, vai sarkanais p reģenerē hidriodskābi pēc tam, kad tas ir izmantots EP/PSE reducēšanai vai in-situ, vai arī to var izmantot tikai reakcijai ar jodu, lai iegūtu hidriodskābi. Varbūt kāds, kas to patiešām zina un var paskaidrot, mums to ļaus...