- Language
- 🇷🇺
- Reaction score
- 7
Labdien, mani ļoti interesē tēma par pirovaleroniem no zinātniskā viedokļa. Ar ko vannas sāls lietotāji tik ļoti atšķiras no citu stimulējošo vielu lietotājiem? Piemēram, metamfetamīns ir diezgan piemērots kā kaujas stimulants, sporta dopinga līdzeklis (pārbaudīts uz sevis), un tā lietošanas laikā ir pilnīgi iespējams nodarboties ar produktīvu intelektuālu darbību. Bet es nekad neesmu sastapis vai dzirdējis par a-pvp lietotājiem, kas darītu ko citu, izņemot kompulsīvu pārdozēšanu un kukaiņu meklēšanu zem savas ādas. Protams, tas attiecas arī uz metamfetamīna atkarīgajiem, bet tieši uz atkarīgajiem, nevis tikai uz neregulāriem vai saprātīgiem lietotājiem. Es pētīju šo vielu farmakoloģisko iedarbību un noskaidroju, ka tās ir īpaši selektīvas tāpat kā NDRI, varētu pieņemt, ka psihozes izraisa pārmērīga dopamīna stimulācija, bez serotonīna mīkstinošās iedarbības (kā tas notiek, piemēram, ar to pašu metamfetamīnu vai kokaīnu). Bet ir, piemēram, tāds pats metilfenidāts, ar identisku darbības principu, bet arī Ritalīna lietotājiem nav līdzīgu simptomu. Kāda, jūsuprāt, varētu būt problēma?