- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 20
Witam, widziałem wiele na tej stronie rozmów o tym, jak prać pieniądze i uczynić je legalnymi, i zauważyłem, że odpowiedzi były powierzchowne i nie dogłębne, wiedząc, że istnieją nowe metody, które nie pojawią się wcześniej w mediach, i poinformuję o nich teraz. Cóż, najpierw zrozummy znaczenie terminu "pranie pieniędzy". Pranie pieniędzy wiąże się z pieniędzmi wygenerowanymi z handlu narkotykami, bronią lub oszustwami i chcesz je zdeponować na swoim koncie bankowym. Klasyczne pranie pieniędzy nie działa tak jak wcześniej. Na przykład przekazanie gotówki kierownikowi firmy i poinstruowanie go, aby przelał ją na konto bankowe. Obecnie rządy kontrolują firmy lub instytucje, które przelewają pieniądze na konto przestępcy i mierzą ich wzrost gospodarczy. Przytoczę pewną historię i metodę prania, którą uważam za jedną z najbardziej odpowiednich, ale bardzo skomplikowanych. Powiedzmy na przykład, że jestem w Malezji i dałem pewnej osobie, nazwijmy ją Vladimir, pewną kwotę, powiedzmy 10 milionów euro, a on zwrócił mi ją po krótkim czasie, nie długim, 8 milionów euro. Byłem zdumiony szybkością tego procesu i zapytałem go, jak działa ta metoda. Powiedział mi, że gdy tylko przekazałem mu tę kwotę, skontaktował się z ludźmi w Niemczech i więcej niż jednym kraju europejskim i powiedział im, że jeśli chcą przelać pieniądze swoim rodzinom w Malezji, nie powinni iść do banków. Sam przekażę im pieniądze po niższej opłacie niż banki i tego samego dnia. Musisz przekazać je osobie, powiedzmy, że ma na imię John. Gdy tylko John otrzyma 10 milionów euro, Vladimir rozdzieli moje pieniądze, czyli 10 milionów, między krewnych osób, które dokonały przelewu. Co zrobił John, gdy tylko otrzymał tę kwotę? Przekazał ją firmie elektronicznej w Niemczech i powiedział im, że chcę kupić od was za kwotę 10 milionów euro, wiedząc, że firma również współpracuje z nimi w organizacji. Przenieśli elektronikę do Malezji i sprzedali ją firmie elektronicznej Vladimira. W rezultacie wziąłem 8 milionów po fałszywych operacjach sprzedaży w firmie i zarejestrowany jako wkład do firmy, a on wziął 2 miliony i korzyści transferowe dla osób, które dokonały transferu, oraz produkty, którymi można handlować za podwójną kwotę. Jednak niektóre rzeczy były tajemnicze, takie jak udział firmy w Niemczech. Jest to uważane za kompletną organizację prania pieniędzy. Teraz wydaje się, że cały obraz został wyjaśniony, wiedząc, że organizacja działa od dłuższego czasu, więc ma silną bazę klientów, a proces był szybki. Przypomnienie: Kraje i nazwiska wymienionych osób są fikcyjne ze względu na ich bezpieczeństwo.
Dziękuję za przeczytanie z pozdrowieniami,
DAX
Dziękuję za przeczytanie z pozdrowieniami,
DAX