Question 2c-x pochodne 2,5-dimetoksybenzaldehydu

s3v3n

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Czy mogę użyć reakcji opisanej w pihkal do syntezy 2cb dla innych pochodnych, takich jak 2c-d i po prostu zacząć od 2,5-dimetoksy-4-metylobenzaldehydu zamiast 2,5-dimetoksybenzaldehydu i pominąć halogenowanie na końcu (z dostosowanymi ilościami c), czy też muszę użyć innego sposobu i co by się stało, gdybym nadal przeprowadzał reakcję z 4-metylo-dmba? Wielkie dzięki

s3v3n

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Naprawdę przepraszam za to głupie pytanie, oczywiście możesz to zrobić, jest to nawet opisane w phikal, po prostu nie miałem czasu, aby przeczytać całą sekcję o 2cd i właśnie zobaczyłem, że synteza rozpoczęła się od czegoś innego niż 4-metylo-dmba i nie chciałem inwestować dużo pieniędzy w coś, czego nie mogę nawet później użyć.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
424
Chciałbym, aby istniała zasada, że jeśli zadasz pytanie, nie zadając sobie nawet trudu przeszukania forum, zostanie ono usunięte.
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/syntheses-of-2c-phenylethylamines.1431/

s3v3n

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
11
Tak jak powiedziałem, przepraszam za to pytanie, ale byłem bardzo zestresowany przez ostatnie kilka dni i nie miałem zbyt wiele czasu na przeglądanie forum, funkcja pokazująca podobne pytania, na przykład na stackoverflow, byłaby bardzo pomocna, ale nie wiem, jak trudno jest zaimplementować taką funkcję. Życzę miłego dnia, przepraszam za zawracanie głowy