3 pot kokaina HCL z wysoką wydajnością z chińskiego prekursora?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,078
Deals
1
Synteza

Jeden z wielu przykładów produktu

Jest to obecnie nowatorski pomysł w moim umyśle, ale stosunek prekursorów do wydajności wydaje się być znacznie bardziej wydajny niż w przypadku wcześniejszej sztuki. Nie czytałem tego ostatnio, ale pamiętam, że myślałem, że mogę wyeliminować proces ciągły, przełączając go na proces wsadowy, i pamiętam, że badałem i -40 ° C było dolnym zakresem suchego lodu
Chcę po prostu otworzyć dialog na ten temat i przedyskutować go z wami. 🧑‍🔬

Edwganz

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Być może coś jest na rzeczy, ale czy możesz wyjaśnić, co chcesz osiągnąć? Syntetyzować kokainę?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,078
Deals
1
Oczywiście nie ja. Ktoś z wiedzą i sprzętem do zrobienia czegoś takiego powiedziałby, że synteza kosztuje tyle samo, co kupienie jej na ulicy. Dla przeciętnego hobbysty dojście do tego punktu w syntezie alkaloidu tropanowego kosztowałoby z łatwością 20x tyle. Moi przyjaciele martwią się głównie o otrzymanie go pocztą 📬

Edwganz

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Fajnie, fajnie. Zgadzam się - synteza kosztowałaby dużo i do 2019 roku nie była nawet możliwa. Chciałbym pomóc twojemu przyjacielowi w jego obawach. Tylko pomysł, od czego zacząć: co mówi arkusz MSDS o substancji chemicznej? Również spedytor z Alibaba powinien mieć innych klientów i recenzje. Z mojego doświadczenia wynika, że dość dobrze wiedzą, jakie jest ryzyko, ponieważ zakup ma pewną ochronę i może im zaszkodzić. Jeśli powiedzą, że nie ma problemu, to dobrze.

Czy nie byłoby fajnie syntetyzować kokainę w drożdżach? Biosynteza, ale ten sam produkt końcowy. Właśnie nad tym pracują ludzie. Wkrótce stanie się to rzeczywistością i będzie komercyjnie opłacalne.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,078
Deals
1
MSDS mówi, że jest to dość nieprzyjemne i wymaga całego kombinezonu hazmat do pracy. Nie sądzę, by Chińczycy zbytnio przejmowali się amerykańskim prawem. Są to korporacje, a oskarżenie pojedynczego obywatela Chin o amerykańskie przestępstwo byłoby bezcelowe, jeśli nie można go poddać ekstradycji. Te zakłady chemiczne oferują wiele bezpośrednich prekursorów, ale nie mają żadnych recenzji od Amerykanów. Ostatnio widziałem kilka artykułów o tym, że niektórzy naukowcy zmodyfikowali za pomocą CRISPR australijską roślinę tytoniu w celu biosyntezy kokainy. Jeśli dysponujesz taką wiedzą i sprzętem, możesz postąpić jak Chińczycy i po prostu naruszyć patent 🤔🤷

Edwganz

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Paskudna substancja chemiczna? Kombinezon Hazmat? Cholera, co robi twój "przyjaciel"? Nie odpowiadaj. Brzmi niesamowicie. Więc tylko dlatego, że jest paskudny, nie oznacza, że spowoduje problem. To na sprzedawcy spoczywa obowiązek spełnienia wymagań dotyczących opakowania. W przeciwnym razie, jak sobie wyobrażam, Chińczycy po prostu oznaczyliby to jako coś innego i powiedzieli "Nie martw się, nie martw się". Fakt, że nie ma żadnych amerykańskich recenzji, mówi mi, że nie mają tam nawet przyjaciół, którzy mogliby stworzyć fałszywą recenzję. To brzmi jak nie idź amigo przykro mi to mówić. Jacyś inni dostawcy z recenzjami? Być może nie, co jest pewnym potwierdzeniem.

Całkowicie na tym mon ami. To właśnie robimy, tylko nie ma patentów ani nie może być na naturalnie występujący gen, taki jak ten. Gdyby mogły istnieć, czy chciałbyś być tym, który ubiega się o patent i próbuje go wyegzekwować? Zabawny żart. Ha ha.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,078
Deals
1
Wiele lat temu byłem hodowcą grzybów i czytałem o patentach. Jesteś źle poinformowany. Kopiuj wklej dla ciebie;
Urząd Patentów i Znaków Towarowych Stanów Zjednoczonych (USPTO) wydaje patenty roślinne na nowe i odrębne rośliny rozmnażane bezpłciowo oraz patenty użytkowe na kwalifikujące się wynalazki związane z patentami, w tym geny, cechy, metody i części roślin. 25 sierpnia 2021 r.
4bxYm9Kt3k

https://www.uspto.gov ' polityka patentowa

Ochrona roślin i odmian roślin | USPTO

Edwganz

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
PVP. Pamiętam, kiedy stworzono to rozróżnienie, próbując dostosować patenty inżynieryjne do biologii. Wcześniej był to przypadek polimerazy Taq, która po sprzedaży za 10 milionów została uznana za niepodlegającą opatentowaniu, ponieważ była naturalnym genem. Chociaż roślina GMO może zostać opatentowana, ochrona obejmuje wykonaną pracę, w istocie unikalne cechy genomu. Żaden naturalnie występujący gen nie może zostać opatentowany, ponieważ cóż, występuje naturalnie. Zakładam, że jesteś przestrzegającym prawa obywatelem USA. Nie jestem. Jurysdykcja MFers! Wygląda na to, że wkrótce będę uprawiał tytoń. Jeśli możemy załadować go genami THC i pejotlu, byłoby idealnie. Zgadzasz się? Jak byśmy to nazwali? Głosuję na maricocabaccoyote.

Fajnie byłoby opatentować organizm produkujący kokainę. Nie ma problemu.

Last edited: