Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

czy ktoś ma przepis na zestaw odczynników gordon ramseys 4mmc?

leopard12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Nie mogę uzyskać dostępu

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,259
Deals
1
Sformułowanie pytania jest niejasne. Zestaw odczynników? Chcesz wyprodukować 2-bromo-4-metylopropiofenon? To bezpośredni prekursor. Jest wytwarzany z 4-metylopropiofenonu, który jest wytwarzany z propiofenonu, który rozpoczyna się kilkoma metodami, w tym chlorkiem propionowym. Wszystko jest tutaj na tej stronie. Przepis Gordona jest tutaj, ale zamiast przepisu Gordona jest przepis WillD, który prawdopodobnie jest wyciągnięty prosto z patentu. Weź książkę (tę stronę) i usiądź wygodnie 🪑

leopard12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Widziałem to, część, której brakuje w przepisie, jest po 2-godzinnej części mieszania, po tym, jak powinno być tylko mycie i krystalizacja, którą sprawdziłem, brakuje ilości alkoholu izopropylowego i jego metody.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,259
Deals
1
Mówimy o krystalizacji? Prawdopodobnie masz rację, prawdopodobnie pominęli to, ponieważ jest to tak podstawowa standardowa procedura w chemii. Analogią może być... robienie ciasta. Przepis wymaga 10 białek i 2 żółtek. Prawdopodobnie nie wyjaśnia, jak oddzielić jajka.
Użyj minimalnej ilości gorącego rozpuszczalnika do rozpuszczenia proszku/kryształków, umieść go w naczyniu do odparowywania i w ciepłym miejscu i nie dotykaj go w ogóle, dopóki nie będziesz mógł się powstrzymać. Widziałem niesamowite kryształy 4 mmc, takie jak skupiska kamieni kwarcowych. Arcydzieła, ale nie można ich dotykać przez 6 tygodni. Czasami (często) rekrystalizujesz kilka razy, to oczyszcza produkt. Nie powinieneś martwić się o kryształy za pierwszym razem, jeśli wiesz, że zrobisz to 2-3 razy, zwiększ temperaturę. Odparuj szybciej, zbierz, ponownie rozpuść, rekrystalizuj. Tylko za ostatnim razem powinieneś martwić się o rozmiar i kształt. Rekrystalizacja jest opisana w każdym podręczniku do chemii i setkach poradników. Dodawanie jej do każdej syntezy jest zbędne.

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇬🇧
Reaction score
179
Deals
24
z mojego osobistego doświadczenia, największe znaczenie w hodowli mmc ma sposób utrzymywania temperatury między 20/25 a 0 :) mam szczęście mieć 3 lodówki, daje to bardzo dużą różnicę w wydajności kryształów, gdy jest to może tylko kilka minut w skali jak 2 godziny, jeśli zostanie włożony do piekarnika, aby oddzielić jego temperaturę (wrzący roztwór).