Najlepszy rozpuszczalnik do rekrystalizacji pseudoefedryny

T0lek511

Don't buy from me
Resident
Reaction score
86
Deals
1
Cześć,
Mam pytanie. Jaki jest najlepszy rozpuszczalnik do rekrystalizacji pseudoefedryny? Chodzi mi o to, że w rozpuszczalniku w normalnej temperaturze jest nierozpuszczalna, ale jeśli podgrzeję, pseudoefedryna jest rozpuszczalna. Proszę o pomoc, nie znalazłem tego w internecie.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Po pierwsze, dlaczego miałbyś chcieć rekrystalizować pseudoefedrynę?

Tincan88

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Myślę, że być może chodzi mu o to, czy oprócz metanolu istnieje inny Solent, który mógłby zostać użyty do ekstrakcji pseudo z tabletek. Żadne pozyskiwanie pseudo, które jest klasy farmaceutycznej, gdzie można je po prostu zrzucić, nie jest marzeniem. Więc można rozpuścić tabletki w wodzie, a następnie umieścić rozpuszczalnik na wierzchu i umyć ługiem, aby uzyskać czystsze pseudo????

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Nazwałbym to ekstrakcją, a nie rekrystalizacją. Aby przeprowadzić przyzwoitą rekrystalizację, musisz zacząć od dość czystej substancji chemicznej, nie możesz rekrystalizować pseudoefedryny z tabletek w jednym kroku

T0lek511

Don't buy from me
Resident
Reaction score
86
Deals
1
Mieszkam w kraju, w którym pseudo jest mocno ograniczone, więc jest powszechne tylko jako mieszanka pseudo z ibuprofenem, który ekstrahowałem etanolem i pozwoliłem mu odparować. Dodałem wodę i przefiltrowałem. I pozwoliłem odparować wodę, ale mam bardzo brudny roztwór pseudo i dekstrozy lub innych rzeczy. Użyłem Nurofen Stopgrip, który można znaleźć w Internecie, jeśli chcesz.

Tincan88

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
A co z tym szalonym pomysłem. Powiedzmy, że mógłbym oddzielić olej od reakcji. Umieściłbym go w retorcie i umieścił zlewkę z acetonem i chi, gdybym pozwolił olejowi w retorcie kapać do zlewki, czy skrystalizowałby się? A jeśli zacznę od najlepszego E, R&I, jaki mogę uzyskać, produkt końcowy będzie najwyższej klasy? Czy istnieje równanie, które pozwoli mi obliczyć, ile ważyłby tlen w danej ilości pseudo. I jaka jest dobra wydajność na trasie do Moskwy. I czy możesz mi powiedzieć, dlaczego po zrobieniu bezwodnej (brzozowej) metamfetaminy zaczynam mieć halucynacje? Czy jakikolwiek lit, który jest używany, może być zasilany z prędkością, jeśli używa się go za dużo?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Nie rozumiem połowy z tego. Metoda moskiewska może dać nawet 90%, co jest dużo w porównaniu do innych. Można porównać masę molową pseudoefedryny/efedryny do m. Et. mety i to da ci wagę 0.(x 1,000,000, ilość cząsteczek w mol.) To nie byłby aceton do krystalizacji czegokolwiek. Nie widziałeś filmiku z rekrystalizacją mety? Myślę, że moskiewski i nagai są najbardziej wydajne, ale nie jestem pewien.
Halucynacje po speedzie są powszechne. To nie wina litu. Większość ludzi doświadcza tego pod koniec 2 lub 3 dnia. Lit może znaleźć się w produkcie. Niewielka ilość może zabić.

Tincan88

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Nie powiedziałem, że tak jest. Aceton krystalizujący to hci w acetonie, który by to zrobił Iv pozostał przez jakiś czas na czerwonym bez halucynacji zrobić jeden wybuch bezwodnego i wham lepszy trip wtedy nie wiem iv widziałem dziwne gówno na takich rzeczach jak hu 210

Raz

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Pseudoefedryna jako wolna baza nie jest olejem. Jest to stała wolna baza w postaci płatków.

triptonaut123

Don't buy from me
Resident
Reaction score
4
Aby zrekrystalizować pseudo wolną zasadę, należy dodać jak najmniejszą ilość rozpuszczalnika, w którym się rozpuszcza, można użyć lekkiego podgrzania, aby to ułatwić, a następnie użyć nierozpuszczalnika, który można mieszać z rozpuszczalnikiem rozpuszczającym. Należy użyć jak największej ilości nierozpuszczalnika bez wytrącania związku. Nie mam osobistego doświadczenia w tym zakresie, ale aceton jest dobrym wyborem jako nierozpuszczalnik. Jako rozpuszczalnik można wypróbować metanol lub wodę. Zaletą stosowania metanolu jest to, że można go umieścić w zamrażarce lub pozwolić mu odparować, a na boku można zobaczyć tworzące się kryształy.