(Po pierwsze, jestem totalnym noobem. Największy przepis, jaki kiedykolwiek stworzyłem, to zrobienie sobie obiadu)
można go znaleźć wyszukując "Method for making phenylethylamine compounds EP2540698B1".
Przykład 1 Dekstroamfetamina (nie według wynalazku)
Przykład 5 Siarczan dekstroamfetaminy
Co oznacza, że "niezgodnie z wynalazkiem" ????
można to zrobić? Czy ktoś tego próbował? Wydaje się to zbyt proste, aby mogło być prawdziwe, prawda? Ktoś mógłby stworzyć nowy przepis wyjaśniony dla "noobów".
Jeśli dobrze rozumiem, w zasadzie nie byłby potrzebny zbyt rzadki lub drogi sprzęt... a wszystkie materiały są łatwe do zdobycia.
Czy ten przepis jest czymś ukrytym i niewykorzystywanym przez większość? Mogę usunąć post, jeśli komuś to przeszkadza ^ ^, po prostu to powiedz
można go znaleźć wyszukując "Method for making phenylethylamine compounds EP2540698B1".
Przykład 1 Dekstroamfetamina (nie według wynalazku)
- [0028]
Mieszaninę 6,00 g (33,9 mmol) (4S,5R)-(-)-4-metylo-5-fenylo-2-oksazolidynonu, 0,34 g 10% palladu na węglu (50% zwilżonego wodą) i 60 mL SDA-3A (rozpuszczalnik stanowiący 95% etanolu i 5% metanolu) mieszano pod balonem wypełnionym wodorem w temperaturze otoczenia (około 20°C) do momentu, gdy nie wykryto już oksazolidynonu za pomocą HPLC, 4 godziny. Mieszanina reakcyjna została następnie przefiltrowana przez płatek Celite w celu usunięcia katalizatora. W celu wyizolowania wolnej zasady, przefiltrowaną mieszaninę reakcyjną ostrożnie zatężono pod zmniejszonym ciśnieniem, aby pozostawić 4,47 g krystalicznej półstałej substancji, która okazała się być mieszaniną 96% dekstroamfetaminy i 4% etanolu za pomocą 1H NMR. W destylacie wykryto pewną ilość dekstroamfetaminy. Wydajność = 94%. 400 MHz 1 H NMR (CDCl3) 7.34-7.20 (m, 5), 3.22-3.17 (m, 1), 2.76-2.72 (d of d, J = 13.2 Hz, J' = 5.4 Hz, 1), 2.57-2.52 (d of d, J = 13.2 Hz, J' = 8.1 Hz, 1), 1.16-1.14 (d, J = 6.3 Hz, 3).
Przykład 5 Siarczan dekstroamfetaminy
- [0032]
Postępowano zgodnie z metodą z Przykładu 1 do momentu odfiltrowania katalizatora, po czym do przesączu dodano kroplami 7 ml 25% H2SO4 (aq) w ciągu 3 minut. Po schłodzeniu w łaźni wodno-lodowej przez 15 minut, mieszaninę przefiltrowano w celu zebrania siarczanu dekstroamfetaminy przy użyciu zimnego SDA-3A jako kolby i płuczki. Po wysuszeniu otrzymano łącznie 5,79 g siarczanu dekstroamfetaminy, z wydajnością 93%. Materiał ten został oznaczony jako 100% metodą HPLC.
Co oznacza, że "niezgodnie z wynalazkiem" ????
można to zrobić? Czy ktoś tego próbował? Wydaje się to zbyt proste, aby mogło być prawdziwe, prawda? Ktoś mógłby stworzyć nowy przepis wyjaśniony dla "noobów".
Jeśli dobrze rozumiem, w zasadzie nie byłby potrzebny zbyt rzadki lub drogi sprzęt... a wszystkie materiały są łatwe do zdobycia.
Czy ten przepis jest czymś ukrytym i niewykorzystywanym przez większość? Mogę usunąć post, jeśli komuś to przeszkadza ^ ^, po prostu to powiedz