Czy mogę rzucić okiem na te kryształy?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Jak to wygląda w twoim przypadku? Zrobiłem kilka rzeczy. Podgrzałem chlorek amonu i formaldehyd za pomocą skraplacza alihn i złączki próżniowej 110° turndown na górze i pompy próżniowej przez kilka godzin, po czym ostudziłem i przefiltrowałem. Następnie destylowałem ciecz pod próżnią przez kilka godzin, skropliłem destylat, ostudziłem i przefiltrowałem. Następnie skropliłem i przefiltrowałem go jeszcze kilka razy. Wziąłem filtraty #3-5 i poddałem je refluksowi w metanolu, który dwukrotnie destylowałem z dzbanka płynu do spryskiwaczy, przez 30 minut i dwukrotnie przefiltrowałem na gorąco. Pozwoliłem mu ostygnąć w zamrażarce, odfiltrowałem kryształy, a następnie przepłukałem je płynem, który wydestylowałem z dna 3 dzbanków wybielacza z 60 ml acetonu, pozostawiłem na noc na zewnątrz i zdekantowałem. Wziąłem trochę octanu etylu i rozpuściłem w nim trochę 2-b-4-mp, a następnie dodałem kryształy z poprzedniej dyskusji oraz 2,63 grama NaOH i 100 ml wody. Podgrzewałem do 60°C przez około 30 minut. Następnie destylowałem pod próżnią, aż pozostało bardzo mało płynu. Następnie dodałem trochę acetonu i kwasu solnego, aż moje papiery ph wyglądały jak 5 w książeczce. Włożyłem to do zamrażarki na długi czas. To tylko moje przybliżone wspomnienie tego, co się stało. Kiedy wróciłem, to było na dnie płynu. Nigdy wcześniej tego nie widziałem. Nigdy tego nie wąchałem. Nigdy tego nie próbowałem. Nie rozpuściłoby się to w absolutnym acetonie ani absolutnym izo.
UD65BCwu8I
2DJivUCXyl

Zdecydowanie nie jest to żadna z rzeczy, które umieściłem w kolbie na początku. Nie pachnie jak amoniak i zdecydowanie nie jak 2-b-4-mp, dzięki Bogu, nigdy nie pozbędę się tego zapachu z nosa.
Spaliłem trochę, nie miał wyraźnego zapachu. Miał zapach, ale nic, co mógłbym określić palcem. Dym nie palił mnie w nos ani nie powodował łzawienia oczu. Czy wygląda to na coś, co powinienem zachować? Jaki będzie następny test?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
No kurwa, wciągnąłem całkiem pokaźną kreskę, około 0,080-0,100 g. Paliło się, ale nie najgorzej. Odpowiednia ilość na podstawie tego, co przeczytałem. Nic, żadnej aktywności. Hr 88 bpm po 15 minutach. Pomyślałem, że wygląda dobrze (nie dobrze, ale dobrze), ściśle przestrzegałem syntezatorów.... nie mam pojęcia, co to jest, ale to nie działa. Strike 2. 2 porażki. Myślę, że nie udaje mi się zrobić chlorku metyloamonu. Cieszę się, że próbowałem tylko 5 g na raz.
To dość rozczarowujące, ale wiedziałem, że uczenie się chemii będzie trudne. Wracam do deski kreślarskiej 🚮

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
59

Czy widziałeś wyraźne warstwy przed destylacją próżniową? W EA powinno to być bardzo oczywiste.

Zobacz załącznik 37598

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Nawet nie pamiętam, ale powinienem był przynajmniej podwoić przed wyrzuceniem, ponieważ codziennie palę metę i crack, a bez kilkukrotnej rekrystalizacji 100 mg prawdopodobnie nic by nie zrobiło. Żyjesz i się uczysz. Czasami ktoś komentuje stary post, który skomentowałem i albo jestem coraz głupszy, albo mówię cholernie dobrą grę, ponieważ w jakiś sposób uczę się rzeczy 😅

CaptainSandoz

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
62
Deals
45
Temperatura topnienia ?
Odczynnik Marquis ?
Odczynnik Liebermanna ?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Nawet nie pomyślałem, by wypróbować w nim jakiekolwiek odczynniki, ale temperatura topnienia była bardzo bliska właściwej wartości. W granicach kilku stopni

CaptainSandoz

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
62
Deals
45
Masz już wszystko, czego potrzebujesz do zrobienia odczynnika markiza, ale dobrze, że masz temperaturę topnienia

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
To jest stary wątek i tego materiału już dawno nie ma, tak, testowałem praktycznie wszystko z Marquis, reaguje na wiele leków i substancji fałszujących. Te 3 centy, które kosztuje, są warte swojej ceny. Mam trochę CH³NH²HCL w zamrażarce, który zrobiłem w zeszłym tygodniu i chciałbym tym razem przeprowadzić tę reakcję w innym rozpuszczalniku, ponieważ słyszałem wiele skarg na EA

Dr. X

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
20
Wygląda to bardzo znajomo, jak najczystsza, czerwona pod światło amfetamina, która podobno pachnie tak, jakbyś właśnie otworzył butelkę 1L acetonu. Chodzi mi o to, czy to coś mokrego czy coś? Czy nie staje się twardy po pozostawieniu do wyschnięcia w torbie kosmicznej z kilkoma zadrapaniami na złym, aby móc dobrze wyschnąć? I nie żebyś popadał w paranoję, ale w Breaking Bad zrobili rycynę, która wygląda podobnie.

Dr. X

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
20
"Czysta" amfetamina pachnie tutaj jak aceton. Jeśli to możliwe, zrób to w małej miękkiej lub litej skale i umieść ją pod latarką telefonu