- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,071
- Deals
- 1
Jak to wygląda w twoim przypadku? Zrobiłem kilka rzeczy. Podgrzałem chlorek amonu i formaldehyd za pomocą skraplacza alihn i złączki próżniowej 110° turndown na górze i pompy próżniowej przez kilka godzin, po czym ostudziłem i przefiltrowałem. Następnie destylowałem ciecz pod próżnią przez kilka godzin, skropliłem destylat, ostudziłem i przefiltrowałem. Następnie skropliłem i przefiltrowałem go jeszcze kilka razy. Wziąłem filtraty #3-5 i poddałem je refluksowi w metanolu, który dwukrotnie destylowałem z dzbanka płynu do spryskiwaczy, przez 30 minut i dwukrotnie przefiltrowałem na gorąco. Pozwoliłem mu ostygnąć w zamrażarce, odfiltrowałem kryształy, a następnie przepłukałem je płynem, który wydestylowałem z dna 3 dzbanków wybielacza z 60 ml acetonu, pozostawiłem na noc na zewnątrz i zdekantowałem. Wziąłem trochę octanu etylu i rozpuściłem w nim trochę 2-b-4-mp, a następnie dodałem kryształy z poprzedniej dyskusji oraz 2,63 grama NaOH i 100 ml wody. Podgrzewałem do 60°C przez około 30 minut. Następnie destylowałem pod próżnią, aż pozostało bardzo mało płynu. Następnie dodałem trochę acetonu i kwasu solnego, aż moje papiery ph wyglądały jak 5 w książeczce. Włożyłem to do zamrażarki na długi czas. To tylko moje przybliżone wspomnienie tego, co się stało. Kiedy wróciłem, to było na dnie płynu. Nigdy wcześniej tego nie widziałem. Nigdy tego nie wąchałem. Nigdy tego nie próbowałem. Nie rozpuściłoby się to w absolutnym acetonie ani absolutnym izo.
Zdecydowanie nie jest to żadna z rzeczy, które umieściłem w kolbie na początku. Nie pachnie jak amoniak i zdecydowanie nie jak 2-b-4-mp, dzięki Bogu, nigdy nie pozbędę się tego zapachu z nosa.
Spaliłem trochę, nie miał wyraźnego zapachu. Miał zapach, ale nic, co mógłbym określić palcem. Dym nie palił mnie w nos ani nie powodował łzawienia oczu. Czy wygląda to na coś, co powinienem zachować? Jaki będzie następny test?
Zdecydowanie nie jest to żadna z rzeczy, które umieściłem w kolbie na początku. Nie pachnie jak amoniak i zdecydowanie nie jak 2-b-4-mp, dzięki Bogu, nigdy nie pozbędę się tego zapachu z nosa.
Spaliłem trochę, nie miał wyraźnego zapachu. Miał zapach, ale nic, co mógłbym określić palcem. Dym nie palił mnie w nos ani nie powodował łzawienia oczu. Czy wygląda to na coś, co powinienem zachować? Jaki będzie następny test?