Question Ceny marihuany w USA?

prophet

See my products
Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
80
Deals
32
Badałem ceny w aptekach w całym kraju za medyczną i rekreacyjną marihuanę kwiatową oraz rynek koncentratów, który ostatnio staje się coraz bardziej popularny. Jestem ciekawy cen na ulicy za średniej i wysokiej jakości kwiaty i koncentraty, zwłaszcza w stanach, w których marihuana pozostaje nielegalna.

Tam, gdzie jestem, w wiejskim Illinois, cena znacznie wzrosła od czasu legalizacji. W 1999 roku ćwierć uncji wysokiej jakości domowego skunka kosztowało około 60 dolarów, podczas gdy cegła kosztowała około 60 dolarów za uncję. Najlepszy wysokiej jakości dym sprowadzany z zewnątrz kosztował 50 dolarów za uncję, co było wówczas średnią. Cena pozostała stała w 2009 roku, gdzie mieszkałem, rzuciłem palenie w 2010 roku. Kiedy zdecydowałem się na ponowną sprzedaż około 2020 roku, odkryłem, że średni koszt ćwierć uncji marihuany o jakości aptecznej był taki sam dla większości wysokiej jakości dostępnej na poziomie ulicznym. 100 USD za qtr lub 300 USD za uncję. Dobra domowa uprawa kosztuje około 50 USD za kwintal, a dobrą uncję wciąż można znaleźć około 150, ale średnio większość zioła na ulicach pochodzi gdzieś z przychodni. Często pochodzi z zakupu karty medycznej, która oferuje niższe ceny i brak wysokich podatków, ale jest następnie odsprzedawana po tej samej cenie, co opodatkowany towar, lub jest sprowadzana z Michigan, Kolorado lub Kalifornii i odsprzedawana z etykietą poza stanem, za którą ludzie chętnie płacą więcej, ponieważ trafiła do nich w Illinois, mimo że mogą ją kupić lokalnie za mniej więcej taką samą cenę.

Wysokiej klasy koncentraty kosztują średnio 25 USD za gram wosku z kartą medyczną i do 35-50 USD bez niej, w zależności od sprzedaży, jakości itp.

Dla wielu cena jest niższa i nie brakuje dostępnej marihuany. Nie słyszałem "hrabstwo jest suche" od ponad 15 lat. Dla większości jest to dobra rzecz, ale dla innych może nie. Dorastałem w branży i przez wiele lat marihuana opłacała 75% moich rachunków. Dziś płacę około 10%. Dla palaczy to wszystko jest dobre, nawet przy wyższych cenach, ponieważ zawsze dostępna jest wysokiej jakości marihuana i nigdy nie muszą wpadać do 4 lokalnych dealerów, aby znaleźć coś złego podczas suszy. Ci lokalni dealerzy, którzy byli wtedy w pobliżu, teraz zniknęli. Oni również chodzą do aptek lub ukryli się i uprawiają własne zioło. Nigdy nie kupowałem w aptece i nigdy tego nie zrobię, ale przyznaję, że poczyniliśmy postępy w genetyce, a jakość rośliny wyhodowanej w domu przez kogoś, kto ma niewielkie wcześniejsze doświadczenie, jest zaskakująco dobra. Czy to wszystko jest warte swojej ceny? Czy bycie gdzieś na liście i monitorowanie zakupów przez państwo to ostatecznie dobry pomysł? Czas pokaże.

cofita666

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
42
Dość wysoka cena jak na chwasty, ale to chyba dlatego, że macie wyższe standardy niż my w UE...
W szczególności na południu UE za 30 euro i mniej można dostać 5 gr klasycznego zioła, dobry skunk był prawdopodobnie zawsze 10 euro za gram

Btw kilka lat temu pamiętam, jak kupowaliśmy na ulicy półtora grama za jakieś 3 euro.
Ahh dobre wspomnienia 😁 👋☺️

prophet

See my products
Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
80
Deals
32
Wygląda na to, że UE ma niższe ceny na wiele rzeczy. Patrząc na brownstone i colę na 2 różnych rynkach, zauważyłem, że ceny są o 50% niższe, jeśli nie więcej. Z wysyłką mogę dostać xanax za niewiele mniej niż tutaj w kraju. Przejrzałem około 8 stron sprzedawców z benzoesem i około 90% z nich to brom prasowany lub "pharma grade" alp, a większość w USA. Nie mogą być tam tak mocno regulowane

cofita666

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
42
Tak, to wydaje się być prawdą, w rzeczywistości tutaj o benzosach mamy tylko oryginalnie pigułki apteczne, które nie są prasowane tak jak tam, i dość rzadko tutaj w mojej okolicy sprzedają niektóre benzosy, ponieważ można łatwo uzyskać regularną bazę.

prophet

See my products
Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
80
Deals
32
Niedawno rozmawiałem z moją córką o cenach chwastów w jej miejscu zamieszkania. Mieszka w dużym mieście i powiedziała, że ludzie wolą tam uprawę domową i płacą średnio około 80 USD za Oz za wysokiej jakości towar. Dzieje się to w stanie, w którym ceny dispo są głupio wysokie nawet dla klientów medycznych, więc byłem tym zaskoczony. Myślę, że lokalizacja robi ogromną różnicę, nawet jeśli reszta stanu jest wysoka, zawsze jest jedno miejsce, w którym jest taniej niż wszędzie indziej.