Konsultacje w zakresie zdrowia, uzależnień i redukcji szkód

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
232
LNmMDPHTR8

Pozdrawiam wszystkich!

Po dyskusji z administracją zdecydowałem się otworzyć mały pokój konsultacyjny w tej sekcji forum.

Trochę o sobie: Jestem lekarzem specjalizującym się w psychiatrii i uzależnieniach, pracuję w tych dziedzinach od lat. Opierając się na moim doświadczeniu, odkryłem, że głównym wyzwaniem w opiece zdrowotnej związanej z uzależnieniami jest brak wiedzy i absolutnie uczciwa nieufność wobec systemu wśród jednostek.

Na szczęście platformy takie jak Breaking Bad zapewniają ludziom pewien stopień wolności, pozwalając zarówno pacjentom, jak i profesjonalistom komunikować się bezpośrednio i anonimowo, bez ograniczeń systemowych. Tak, nikt tutaj nie da gwarancji i nie rozwiąże wszystkich twoich problemów za ciebie (tak jak wszędzie indziej). Jednak tutaj możesz uzyskać uczciwe informacje za darmo i bez zobowiązań.

W tym temacie można zadawać wszelkie pytania związane ze zdrowiem, substancjami, uzależnieniami, redukcją szkód lub innymi tematami, które są istotne lub nieco niezwiązane z daną kwestią.

Chociaż nie mogę obiecać szybkiej odpowiedzi (najprawdopodobniej wręcz przeciwnie), dołożę wszelkich starań, aby odpowiedzieć każdemu z was. Chciałbym przypomnieć wszystkim, że wysyłanie wiadomości tekstowych online ma swoje ograniczenia, nie tylko pod względem czasu odpowiedzi, ale także pod względem uzyskiwania informacji niezbędnych do obiektywnych, pomocnych i bezpiecznych zaleceń.

Jeśli wolisz bardziej prywatną komunikację, skontaktuj się ze mną za pośrednictwem prywatnych wiadomości.

Na koniec zachęcam również wszystkich do zapoznania się z całą sekcją forum poświęconą medycynie i zdrowiu, podzielenia się nią z innymi użytkownikami i uczestniczenia w jej zawartości, jeśli to możliwe. Jeśli masz wiedzę lub doświadczenie w tym temacie, ale nie wiesz od czego zacząć - również napisz do mnie.

W każdym razie z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania i udzielę pomocy w miarę moich możliwości.

Pozostań w kontakcie i bądź zdrowy!

Last edited:

CamilleSilva

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Chciałem tylko pochwalić lekarza specjalizującego się w psychiatrii i uzależnieniach, który otwiera pokój konsultacyjny w tej sekcji forum.

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
232
Dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że ten temat komuś pomoże. Niestety, nie jest on tutaj jeszcze zbyt aktywny

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
254
Doc, mamy wielkie szczęście, że cię mamy! Widziałem grupowe fora dyskusyjne, na których ludzie mogą rozmawiać ze sobą na te tematy i można tam prowadzić dobre rozmowy. Jednak NIGDY nie widziałem lekarza (nie wspominając o psychiatrze), który wskakiwałby na te fora, aby użytkownicy mogli z nim porozmawiać. Jest to bardzo korzystne i naprawdę doceniam twoją obecność tutaj. Dziękuję

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
232
Dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że tu jestem i wiem, że moi koledzy są wśród nas, nawet jeśli nie lubią reklamować swojej specjalizacji. Lekarze muszą być bardziej otwarci, zwłaszcza w obszarze aspektów psychicznych.

prophet

See my products
Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
74
Deals
22
Myślę, że to świetny pomysł i mam nadzieję, że ludzie będą korzystać z tej sekcji forum, jeśli zajdzie taka potrzeba. Szczerze mówiąc, myślę, że jako użytkownicy, a nawet przeciętna osoba, która nie korzysta z forum, potrzebuje kogoś, z kim może porozmawiać o kwestiach, których nie może omówić w inny sposób, a posiadanie kogoś, kto jest specjalistą, do którego można się udać, jest korzystne. To sprawia, że zastanawiamy się, jacy inni profesjonaliści są tutaj. Ze względu na opsec nie jestem pewien, czy wielu z nas by to zarekomendowało.

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
232
Tak, obecna dyspozycja utrudnia pracę wszystkim, zarówno użytkownikom, jak i specjalistom. Widzimy jednak, że sytuacja zmienia się bardzo powoli. Jest to zachęcające