Question Substancje kontrolowane?

1019er

Don't buy from me
Resident
Reaction score
50
Hej
Chciałbym wiedzieć, czy zamawianie rzeczy takich jak toluol, ksylol lub kwas jest bezpieczne do kupienia za pośrednictwem ebay lub Amazon, czy też w końcu wpędzi mnie to w kłopoty? Więc czy jest to zarejestrowane, gdy zostanie kupione razem.

Czy tylko metyloamina jest substancją kontrolowaną i można ją zamówić w firmie farmaceutycznej, ale informują o tym władze.

Co jest łatwe do zamówienia, a co powinno być zamawiane tylko anonimowo, jak na dn marketplace?

William D.

Expert
Reaction score
1,167
W każdym razie takie rzeczy trzeba kupić dla osoby, która nigdy nie będzie w laboratorium. Po jakimś czasie odczynniki należy tej osobie odebrać. To powinna być wystarczająca reasekuracja. Niektóre firmy mogą wymagać dokumentów, nawet przy takich zakupach. Skontaktuj się z nami, pomożemy Ci zawrzeć niezbędną umowę.

1019er

Don't buy from me
Resident
Reaction score
50
Thx, myślałem, że amazon nie będzie problemem, ale do tego użyję kart podarunkowych i zamówię do punktu odbioru.

Greeez

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
803
Amazon nie sprzedaje substancji zakazanych lub objętych ograniczeniami, więc można tam kupować, przestrzegając pewnych środków tajemnicy. Należy jednak pamiętać, że pod nazwami chemikaliów, takimi jak aceton budowlany, sprzedawane są mieszaniny zawierające zanieczyszczenia innych rozpuszczalników, w tym wody.

1019er

Don't buy from me
Resident
Reaction score
50
Wiem, że 100% to tylko techniczny Aceton, a nie medyczny. Musiałbym go wysuszyć, aby uzyskać 100% lub udać się do apteki.
Martwiło mnie tylko zamawianie toluenu z Amazona i 37% kwasu na ebayu.
Nigdy nie miałem problemów z zamawianiem acetonu lub izo przez Amazon.