krystalizacja

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałbym prosić o pomoc
Zrobiłem metkatynon, używając psuedefedryny, kmno4 jako utleniacza i wody jako rozpuszczalnika, obniżyłem poziom ph do 5,5 za pomocą hcl, otrzymałem około 700 ml całkowitej masy (tak, przefiltrowałem wszystko i mam na myśli, że otrzymałem 700 ml klarownego płynnego metkatynonu).
Umieściłem wszystko w naczyniu Pyrex, włączyłem kuchenkę na 60-70 stopni Celsjusza i odparowałem całą wodę, pozostało mi około 10 ml gęstej mazi (kolor biały/żółtawy).
Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć, jak dalej krystalizować do postaci hcl?
Czy gdzieś się pomyliłem? Jeśli tak, to czy mógłbyś mi powiedzieć.

Dzięki za każdą pomoc

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
powinieneś spróbować aceton flash
czyli wylej zimny aceton na gęstą maź (jeśli nie jest za późno), a kryształy powinny wypaść z roztworu.
jeśli syntezator nie był zepsuty od samego początku
powinieneś przeczytać tutoriale krystalizacji na forum (np. krystalizacja mefedronu).
LUB
pozostawić roztwór do powolnego odparowania
powiedz nam jak poszło
https://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/equipment/rextal.acidbase.html < dobra lektura

Last edited:

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Pozostawiłem do powolnego odparowania i otrzymałem coś w rodzaju pasty, nie widziałem żadnych tworzących się kryształów, pasta przypominała mi amfę, ale w inny sposób. Pasta stawała się coraz bardziej sucha, rozłożyłem ją na szklanej płytce i ostrożnie wysuszyłem w piekarniku w temperaturze 60 stopni C, przy ciągłym sprawdzaniu, pozostało trochę białego / żółtego suchego proszku, który bardzo łatwo chrupał, wziąłem 100 mg drogą wziewną i poczułem się szybko / trochę euforycznie. To dziwne, że nie widzę wizualnych błyszczących kryształów, ale kiedy je chrupię, słyszę trzaski, więc myślę, że to forma hcl (może się mylić). Dziękuję bardzo, bardzo doceniam twoją radę z techniką zimnego acetonu i wkrótce ją wypróbuję (wydaje się, że jest to znacznie szybszy sposób na zdobycie kryształów).

Btw, czy myślisz, że ten proszek, który dostałem, to metkatynon? Boli nos prawie tak samo jak metamfetamina.

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Jeśli używałeś syntezatora erowidów i wszystko działało dobrze, to tak, to methcat
Przypuszczam, że powinieneś już czuć efekty
Jak wyodrębniłeś pseudo?

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Wsypałem białe tabletki pse do słoika wypełnionego 150ml wody destylowanej i podgrzałem w mikrofalówce aż roztwór osiągnął temperaturę 70c, następnie poczekałem aż ostygnie, oddzieliłem klarowną zawartość przez podwójny filtr do kawy do drugiego słoika i powtórzyłem proces z pierwszym słoikiem jeszcze 2 razy. Pozostało mi około 400-410 ml roztworu pse (40-50 ml utracone z powodu filtrów do kawy). Myślałem o krystalizacji pseudo, ale nie widziałem sensu, ponieważ używałem rozcieńczonego roztworu kmno4 w drugim słoiku.

8n398k20k280

Don't buy from me
Resident
Reaction score
4
Czym mogę zastąpić utleniacz kmno4?

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
człowieku, te rzeczy są wszędzie w sieci (wciąż - jestem zdumiony) > reakcja Jonesa w schłodzonym roztworze, ale to wymaga wielu innych kroków, najlepiej postawić na schłodzony roztwór kmno4, może w kwaśnym roztworze hcl (nie ufaj mi w tej kwestii> jeśli chcesz hcl... )
jeśli używasz go dla przyjemności, ocet pomaga... ale odradzałbym tak dużo permu (połowa p/eph)... użyj raczej 1:4 w occie perm do sudo... znowu, sól octowa jest niestabilna, ale można ją wysuszyć do "czegoś" oleistego, dalsze rekrystalizacje i chłodzenie mogą pomóc - nie wiem, jeszcze tego nie próbowałem, nie IV te rzeczy proszę.
spróbuj wysuszyć aceton/alky PO uzyskaniu sudo/eph w dość błyszczącej formie, a następnie użyj go w reakcji....
i może jeśli się "obudzisz" (ja tego nie zrobiłem, nienawidzę tego), zrobisz metamfę.

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Myślę, że Mno2, ale nie ufaj mi. *MOŻE* każdy utleniacz się nada, ale w innych warunkach,
Spróbowałbym h2o2 lub chloru, ale brzmią szkicowo / brudno ... Możesz zamówić perm z różnych stron internetowych, ale uważaj na ilość i cła ... Po prostu powiedziałem im, że używam go do czyszczenia mojego akwarium, ale starzy celnicy nie mogą zrozumieć tych rzeczy, jeśli nie jest to powszechna rzecz celna.
Bądź ostrożny, jak zawsze

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Nie próbowałem procesu rekrystalizacji, ponieważ czytałem, że kwasy organiczne i betaketony nie są zbyt stabilne, ale tak: można uzyskać jakąś suchą formę.
Naprawdę chciałbym, żeby taka prosta synteza była możliwa z hcl i długimi kryształami... Spróbuję szczęścia jeszcze raz
Dobry wątek, dobre forum... przepraszam za potrójny post, nie wiem jak edytować posty

Acidosis

Don't buy from me
Resident
Reaction score
152
Kryształy bkmdma. Aceton - 2 ml na gram + H2O - 1 ml na gram proszku

Attachments

• fCzVsHIqw7.jpg
    fCzVsHIqw7.jpg
    1.9 MB · Views: 166