Różnica między metamfetaminą HCl, siarczanem lub fosforanem?

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
4
Czytałem, że farmaceutyczna metamfetamina jest często siarczanem lub fosforanem?
Czy są one podobne w działaniu, może nie dla kogoś, kto musi zrobić kryształ do palenia, ale dla kogoś, kto chce używać go doustnie?

Jak łatwo jest zamienić wolną zasadę w siarczan lub fosforan?

A jeśli chodzi o produkcję HCl, czy istnieje łatwy sposób na użycie kwasu siarkowego lub chlorowodorowego o stężeniu 10% bez dodatkowego etapu zatężania?

RWG13

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
7
Najprostszym sposobem jest rozpuszczenie wolnej zasady metylowej w niewielkiej ilości paliwa Coleman (w stosunku 1:10 ~).
Przygotować roztwór kwasu: 1 ml stężonego kwasu siarkowego lub ortofosforowego 9 ml czystego IPA. Dodawać roztwór kropla po kropli. Dodawaj powoli i mieszaj. W tym samym momencie w roztworze paliwa pojawi się biały proszek. Dodawać do uzyskania pH 5-6.
Następnie przefiltruj, przemyj acetonem i przefiltruj ponownie. Powodzenia.

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
4
To jest bardzo pomocne i interesujące. tylko po to, aby upewnić się, że dobrze rozumiem.

Po wykonaniu metody wstrząsania i pieczenia otrzymałem roztwór paliwa Coleman z wolną bazą metylową.

Z boku przygotowuję nowy roztwór kwasu z 9 ml czystego IPA i 1 ml kwasu siarkowego lub ortofosforowego.

Powoli dodaję ten nowy roztwór do mojego roztworu reakcyjnego, a wolna baza mety zamienia się w proszek HCl?

Czy 10% kwas solny również zadziała? Nawiasem mówiąc, jedyny kwas siarkowy, jaki mogę kupić, to również 10%.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,100
Deals
1
Nie zdecydowałbym się na 10% hcl. Należy pamiętać, że każdy ml wlanej wody rozpuści gram metamfetaminy, więc trzeba zachować wodę i odparować ją lub wyekstrahować metamfetaminę z powrotem (lub ją stracić), co jest pięknem gazowania, bez wody. Zakładam, że kwas siarkowy rozcieńczony w niepolarnym byłby drugim wyborem. Mój H²SO⁴ ma 95+% i jest zbyt mocny, aby dodać go nierozcieńczonego

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,100
Deals
1
To wszystko są te same reakcje. Protonacja. To dokładnie to samo, niezależnie od tego, jakiego kwasu Lewisa używasz, zakładając, że dodajesz go zamiast gazować. Nigdy nie widziałem fosforanu lub siarczanu poprzez gazowanie