Question Jak zrobić metyloaminę?

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
250 gramów chlorku amonu i 500 gramów 37% formaldehydu zmieszano w kolbie okrągłodennej o pojemności 1 litra, podgrzano i utrzymywano temperaturę 104 stopni Celsjusza. Destylowano, aż przestała pojawiać się woda. Zajęło to około 6 godzin. Po zakończeniu destylacji wody kolbę zdjęto z płaszcza grzewczego i schłodzono w zamrażarce poniżej 10 stopni Celsjusza. Wszystkie kryształy chlorku amonu wypłynęły. Przefiltrowałem chlorek amonu i przelałem ciecz do zlewki. Następnie ciecz zatężono do połowy objętości i wydzieliło się więcej chlorku amonu. Ponownie przefiltrowano i ciecz ponownie zatężono do połowy objętości. Kiedy ciecz zmieniła kolor na pomarańczowy i wytworzyła dużo oparów, ciecz przelano do innej zlewki i natychmiast pojawiły się kryształy, a następnie zamieniły się w stały placek. Ponownie schłodzono poniżej 10 stopni Celsjusza. Następnie przemyto 250 ml chloroformu i ponownie przefiltrowano. Przefiltrowane kryształy zagotowano w 250 ml absolutnego metanolu i cała metyloamina się rozpuściła. Pozostało trochę chlorku amonu. Przefiltrować i odrzucić chlorek amonu. Przefiltrowaną ciecz schłodzono w zamrażarce przez noc i ponownie przefiltrowano. Otrzymano 72 gramy czystej metyloaminy.

Istnieje wiele stron, na których można znaleźć metyloaminę.

Jest też wiele lepszych.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,895
Deals
1
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-hydrochloride-synthesis-large-scale.617/
Jest to ta sama metoda, co w filmie.

Jest to najprostsza metoda.

Hank Shrader

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Czy istnieje sposób na uzyskanie większej ilości metyloaminy i mniejszej ilości chlorku amonu?

Hank Shrader

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Znacie najlepszą metodę na otrzymanie czystej metyloaminy, bo widziałem, że jest ich więcej?

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
Tak, zawsze istnieje wiele metod uzyskiwania produktów końcowych, ale albo ich wydajność jest niepożądana, albo wymagają bardzo skomplikowanego sprzętu, a wyniki nie są warte bólu.

Powyższa metoda nie wymaga żadnych specjalnych naczyń szklanych, a wydajność wynosi około ~ 90%, więc jest to najlepsze, co mogę wymyślić.

Powyższy produkt to metyloamina hcl i potrzebujesz ~40% roztworu aq, więc roztwór, który otrzymasz, będzie wystarczający.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
Nie robię go sam, zamiast tego kupuję go, ponieważ jest super tani, około 1-50 centów za litr 99% płynnego dcm.

Attachments

• Kkgn6ThvPs.png
    Kkgn6ThvPs.png
    218.7 KB · Views: 164

Hank Shrader

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Na razie nie sądzę, aby bezpośrednia produkcja mety była rozsądna. Zresztą dlaczego kupujesz metylen, a nie metyloaminę?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,895
Deals
1
Twoja metoda, którą opisałeś powyżej, ma wydajność 49,6% (w przypadku, gdy jest to prawdziwa czysta metyloamina). Nie wprowadzaj ludzi w błąd, proszę.
nie

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
naprawdę przepraszam, patrzyłem na inną syntezę i nie patrzyłem uważnie, moim zamiarem nie było wprowadzenie nikogo w błąd i ten błąd się nie powtórzy.

A to, którego nie powinienem tu publikować, dotyczyło ekstrakcji DCM z mieszaniny w rozcieńczalnikach.

spieprzyłem to przepraszam

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
H0mAVSLgM5

Właściwie to jest twój o $2.5/kg metyloaminy hcl i 50c za 40% liq metyloaminy (i eksportują do Europy, ale nie do Ameryki).

super tanio huh

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,895
Deals
1
Polecam wypróbowanie metody z wideo forum BB.

Last edited: