Question Jak sprawdzić jakość Psuedo Ephedrine i najłatwiejszą syntezę

Qwertz123

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
Witaj Walters!

Mam dziwną sytuację, w której potrzebuję pomocy: mój przyjaciel myśli, że ma około 50 kg efedryny Psuedo, kupił ją na czarnym rynku. Dał mi 100 gramów, abym ją zsyntetyzował, ponieważ mam wykształcenie chemiczne, ale nie specjalizuję się w chemii organicznej. Mam nadzieję, że pomożecie mi w następujących kwestiach:

1) Czy istnieje jakiś sposób na zidentyfikowanie prawdziwej efedryny psuedo? Nie chcę rozpocząć syntezy i wysadzić mojej piwnicy na przykład.

2) Jeśli jest to Psuedo Ephedrine, jaki jest najlepszy / najłatwiejszy sposób na przekształcenie tych 50 kg w metę. Mam pewien dostęp do chemikaliów, więc to nie będzie duży problem, wolę metodę, która jest bardziej bezpieczna.

Mój znajomy zapłacił 2500$ za kg "Pseudo Efedryny" więc szansa, że to ten towar jest całkiem spora, ale każdy może zostać oszukany.

Mam nadzieję, że Walters pomoże Jesse'emu (mnie).

Dzięki i pozdrawiam,

Qwertz

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Reaguje na mandolinę Scott i jeden inny odczynnik. Istnieje wiele testów, które pomogłyby w identyfikacji. Nie masz dostępu do chemikaliów. Chyba że w Indiach, Polsce, Rosji itp. Musisz zdecydować, ile chcesz zrobić na raz. 50 kg w jednej reakcji wymagałoby ogromnego sprzętu, którego użyłbyś tylko raz (ponieważ umarłeś). Lit jest najpotężniejszym reduktorem, ma 6 elektronów do oddania do wiązania, jest wolny w starych bateriach i może być używany na kilka sposobów, liah, brzoza, brzoza,

Qwertz123

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
Cześć Frit!

Dzięki za odpowiedź, nigdy nie słyszałem o mandolinie Scotta, czy to był sarkazm?

Znam ludzi z Polski, którzy mogą nam pomóc i oczywiście nie wyciągnę 50 kg w jednej partii, ale mam trochę sprzętu szklarskiego i ostatecznie mógłbym kupić kocioł z czarnego rynku.

Dzięki za propozycję litu, jak powiedziałem, mam wykształcenie chemiczne, ale nie w chemii organicznej.

Jeśli ty lub ktoś inny może mi dalej pomóc, byłbym szczęśliwy ;)

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Nie, to nie był sarkazm, to są odczynniki chemiczne, które reagują z pseudoefedryną, ale są też inne
Oev1ybUDcC

Czy można dostać bezwodny ciekły amoniak? Jeśli tak, to już go masz

Qwertz123

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
Jutro zapytam znajomych, nie znam tej tabeli.
W moim kraju numery RAL to kody dla różnych rodzajów kolorów xD

Muszę poszperać głębiej w najbliższych dniach

93sonnyd

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Recrystalize with denatured alcohol...