Zgodnie z moją wiedzą, nawet jeśli płacisz kartą kredytową, twój bank nie może zobaczyć, co dokładnie zamówiłeś i od którego sprzedawcy, pod warunkiem, że rynek lub dostawca płatności (portale internetowe stron trzecich, których niektóre witryny używają do przetwarzania płatności, zwykle przekierowywane są na osobną stronę, na której wprowadzasz informacje o karcie kredytowej) nie dostarczają tych dobrowolnych dodatkowych informacji, które nie są wymagane do kontynuowania płatności. Rynki takie jak Ebay lub z zasady wszelkie rynki pochodzenia chińskiego nie udostępniają tych informacji. Jeśli złożysz tam zamówienie, płatność jest najpierw wysyłana na konto należące do platformy, a następnie przekazywana do sprzedawcy, co oznacza, że jeśli zamówisz coś "podejrzanego", takiego jak chemikalia, Twój bank nie może zobaczyć, że faktycznie zamówiłeś chemikalia, tylko że zamówiłeś coś w serwisie eBay.
Jednak pakowanie należy do sprzedawcy! Zamawianie nielegalnych rzeczy jest ryzykowne, zwłaszcza gdy paczka przekracza jurysdykcje podczas wysyłki (gdy paczka przechodzi z UE do USA lub odwrotnie), w którym to przypadku jest sprawdzana przez organy celne. Jeśli na etykiecie znajduje się nazwa nielegalnej substancji chemicznej, zostanie ona zarekwirowana. To samo, jeśli rozpoznają ją lub zawartość paczki wygląda podejrzanie podczas skanowania. Niemniej jednak z mojego doświadczenia wynika, że sprzedawcy chemikaliów są całkiem dobrzy w oznaczaniu opakowań jako coś innego, aby uniknąć podejrzeń. Robią to nawet w przypadku legalnych chemikaliów. Jeśli będziesz unikać podejrzanych sprzedawców i rynków, wszystko powinno być w porządku. Możesz zapytać na tym forum, zwykle ktoś, kto już zamawiał stamtąd, może zweryfikować legalność. Sam nigdy nie zamawiam chemikaliów spoza mojej ogólnej jurysdykcji i nigdy nie miałem z tego powodu problemów.
Nie chcę się czepiać za coś tak drobnego, ale chemikalia, o których wspomniałeś, nie są "prekursorami". Prekursor to substancja chemiczna, która jest podstawowym budulcem w ostatecznej lub przedostatniej syntezie (o składzie składającym się z grup funkcyjnych i atomów ułożonych w sposób, który ma bezpośrednie zastosowanie w syntezie nielegalnych związków). Prekursor jest zazwyczaj zmieniany (rozszerzany lub redukowany) w celu uzyskania nielegalnego związku. Na przykład NaOH lub IPA to rozpuszczalniki, które tworzą jedynie warunki niezbędne do reakcji prekursora. W przeciwieństwie do prekursorów są one zwykle wymienne, zapewniając taki sam lub zbliżony wynik. Takie rozpuszczalniki o niezwykle szerokim wachlarzu zastosowań są zazwyczaj legalne i zupełnie niepodejrzane. Z doświadczenia zalecam, aby zawsze przygotować wyjaśnienie legalnego zastosowania każdej zamawianej substancji chemicznej. Nawet jeśli potem jesteś podejrzany, możesz uniknąć oskarżenia, jeśli sprawisz, że będzie to wyglądało na legalne użycie.
Miło widzieć wśród nas kolejnego tajnego chemika. Miłej jazdy. Wnioskując z twoich pytań, zgaduję, że dopiero zaczynasz tę podróż, więc jako przyjacielska rada spodziewaj się, że coś się spieprzy. Nie myśl, że możesz uniknąć wszystkich błędów lub konsekwencji. Jeśli nie masz nierealnych oczekiwań, nie możesz być rozczarowany, jak mówię.