Question Jak oddzielić kokainę od benzokainy?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Witam, czy ktoś wie jak oddzielić kokainę od benzokainy? Kończą mi się pomysły, dzięki

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Jakie były Twoje początkowe pomysły? W jaki sposób nie jest to trywialne?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Pomyślałem o swobodnym bazowaniu kokainy za pomocą NaOH i podgrzaniu roztworu do około 90 ° C, aby większość środków tnących o niższych temperaturach topnienia stopiła się i unosiła na powierzchni wody, dzięki czemu mogę przefiltrować przez lejek Buchnera lub zdekantować roztwór, a baza kokainy zostanie oddzielona, dla lewamizolu, lidokainy, fenacetyny itp. powinno to łatwo zadziałać, ponieważ temperatury topnienia są dość różne (w przypadku substancji o wyższej temperaturze topnienia zrobiłbym to po prostu odwrotnie), ale temperatura topnienia benzokainy wydaje się nieco zbyt podobna do koksu, aby to zrobić i nie mogę znaleźć wiarygodnych danych na temat właściwości chemicznych benzokainy, jedna strona mówi 0,4 mg / l, jedna mówi 0,4 g / l, oprócz brakujących informacji o właściwościach chemicznych dla zasady, HCl, temperatury wrzenia w próżni, atm....

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Więc. Wydaje mi się, że dobrym sposobem jest użycie bardzo zimnej wody. Kokaina HCl ma rozpuszczalność 2g/ml według niektórych stron, benzokaina=2,4mg/ml.
Spróbowałbym 2 ml / g zimnej wody i zdekantował ją z benzokainy, która będzie spoczywać na dnie.
10 g kokainy / 20 ml może pomieścić tylko 50 mg benzokainy i jest to bezpieczne, ponieważ nie ma reakcji. Odparować za pomocą wentylatora w naczyniu

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Naprawdę chciałbym wiedzieć, co robił do tego momentu i jak zdecydował się to zrobić, ponieważ wcześniej robił bardziej złożone rzeczy niż ta.

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Problem w tym, że jeśli kokaina jest HCl, to benzokaina też jest HCl, więc obie są rozpuszczalne w wodzie, a jeśli kokaina jest wolną zasadą, to obie stają się wolną zasadą i mają złą rozpuszczalność w wodzie.

View previous replies…

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Rozpuszczalność benzokainy HCl w wodzie nadal wynosi tylko 2,85 mg/ml, więc zasadniczo nic się nie zmienia

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Dzięki, nie mogłem znaleźć żadnych danych na ten temat.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Jeśli... kokaina jest HCl, to benzokaina jest również HCl....too🤔. Na podstawie jakiego mechanizmu. Uwierz mi, neutralizacja kwasu Lewisa była pierwszą rzeczą, którą rozważałem, a następnie ification kwasu. "Ekstrakcja B/A", dodanie kilku płukań i wyciągnięcie pewnych rzeczy, ale nie benzokainy.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
To może być dobre. Czasami robisz rzeczy w oparciu o bogate doświadczenie, a czasami robisz szalone gówno na ślepo bez logicznego powodu. Ja, ja badam życie.

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Nie rozumiem, o co ci chodzi, czy masz na myśli mnie: "Czasami robisz rzeczy w oparciu o bogate doświadczenie, a czasami robisz szalone gówno na ślepo bez logicznego powodu"?

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Nikt nie wie, co zrobiłeś, jakie były twoje pomysły ani skąd się wzięły, więc nie ma na myśli ciebie.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Całość " różne temperatury topnienia i lejek Buchnera" ;
A. Nie można tego zrobić, jeśli nie masz podgrzewanego lejka Buchnera, gdy tylko ciepły rozpuszczalnik uderzy w lejek, nie jest już stopiony.
B. Brzmi jak dobry plan zatkania lejka.
Najlepiej przebadaną metodą, oprócz ekstrakcji B/A, jest użycie chloroformu i heksanu do "odtłuszczenia x 3". Jest to sprawdzona metoda usuwania lewamizolu bez neutralizowania HCl.