Zapytałem
chatgpt, więc oto jego odpowiedź (jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, sprawdź psychonautwiki dla każdego kannabinoidu)
1. JWH-018: Był to jeden z najwcześniejszych syntetycznych kannabinoidów, który zyskał popularność jako narkotyk rekreacyjny. Znany jest z silnych efektów psychoaktywnych, w tym euforii, relaksu, zmienionej percepcji, a czasem paranoi. Czas trwania efektów może się różnić, ale zazwyczaj utrzymuje się przez kilka godzin.
2. JWH-250: Ten syntetyczny kannabinoid znany jest z silnego powinowactwa do receptorów kannabinoidowych w mózgu, co prowadzi do silnych efektów psychoaktywnych podobnych do JWH-018. Może mieć podobny czas działania i efekty.
3. JWH-122: Ten syntetyczny kannabinoid ma działanie podobne do JWH-018, ale może być mniej silny. Czas trwania efektów może być również podobny, utrzymując się przez kilka godzin.
4. JWH-203: Mniej wiadomo o tym syntetycznym kannabinoidzie w porównaniu z innymi na liście, ale uważa się, że ma podobne działanie psychoaktywne i czas działania jak inne związki JWH.
5. AKB-48: Ten syntetyczny kannabinoid znany jest z wysokiej siły działania i wiąże się z doniesieniami o działaniach niepożądanych, w tym niepokoju, pobudzeniu i halucynacjach. Czas trwania efektów może być podobny do innych silnych syntetycznych kannabinoidów.
6. UR-144: Podobnie jak inne syntetyczne kannabinoidy, UR-144 wywołuje efekty psychoaktywne podobne do konopi indyjskich, w tym euforię, relaksację i zmienioną percepcję. Czas trwania efektów może być podobny do związków JWH.
7. AB-Pinaca: Ten syntetyczny kannabinoid znany jest z wysokiej siły działania i może wywoływać intensywne efekty psychoaktywne przy stosunkowo małych dawkach. Czas trwania efektów może być dłuższy w porównaniu do mniej silnych kannabinoidów.
8. AB-Chiminaca: Podobnie jak inne syntetyczne kannabinoidy, AB-Chiminaca wiąże się z silnymi efektami psychoaktywnymi i może mieć stosunkowo długi czas działania.
9. AM-2201: Ten syntetyczny kannabinoid znany jest z wysokiej mocy i może wywoływać intensywne efekty psychoaktywne przy małych dawkach. Czas trwania efektów może być podobny do innych silnych kannabinoidów.
10. MAM-2201: Podobnie jak AM-2201, MAM-2201 jest znany z wysokiej mocy i może wywoływać silne efekty psychoaktywne. Czas trwania efektów może być podobny do innych silnych kannabinoidów.