- Reaction score
- 53
Za pierwszym razem miałem 3,5 g, a za pierwszym razem miałem 5,5-6 g, moje potencjalne błędy polegają na tym, że moje pH nie było zbyt dobre, jak sądzę, może zbyt niskie, a moje 4-MMC nie było bardzo białe po filtracji, myślę, że to dlatego, że pozwoliłem acetonowi i roztworowi HCl z 4 mmc w zamrażarce, ponieważ kilka godzin później biały roztwór mleka był biały, ale z odrobiną czerwieni / pomarańczy, myślę, że popełniłem również błąd w metylacji, myślę, że pozwoliłem roztworowi dłużej niż 2 godziny, nie wiem, czy to błąd, aha i mój roztwór nie był gorący, robię to na moim strychu, a temperatura jest niska, więc .... Może reakcja nie jest wystarczająco gorąca, aby uzyskać maksymalną wydajność, mogę podgrzać roztwór na początku, aby rozpocząć reakcję?
Za pierwszym razem, gdy włożyłem 4-MMC / aceton / HCl do zamrażarki na 8-10 godzin, skała 4-MMC była bardzo biała, ale aceton / HCl był dolną częścią, ponieważ nie mieszałem się przed etapem zamrażania ...
Jeśli ktoś może mi pomóc zwiększyć wydajność, proszę? :'(
Za pierwszym razem, gdy włożyłem 4-MMC / aceton / HCl do zamrażarki na 8-10 godzin, skała 4-MMC była bardzo biała, ale aceton / HCl był dolną częścią, ponieważ nie mieszałem się przed etapem zamrażania ...
Jeśli ktoś może mi pomóc zwiększyć wydajność, proszę? :'(