Question <investigation & study> Zanieczyszczony metamfetamina część I: testowanie, analiza

phenethylope

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Cześć ludzie

Tło fabularne: krótko mówiąc, mam trochę gównianej mety! Byłem na obrzeżach tej strony od około roku, ale postanowiłem oficjalnie się przywitać.

Z szybkich testów FTIR przede wszystkim było w nim trochę ketaminy. Z moich badań wynika jednak, że oba są rozpuszczalne w wodzie i nie jestem pewien, czy istnieje łatwa metoda.
Najgorsze jest to, że było w nim kilka drobinek (więcej niż kilka) czerwonego, niebiesko-brązowego gówna... Nigdy, przenigdy z potencjalnie 3-cyfrowych zakupów nigdy nie spotkałem się z takim paskudztwem. Z mojej ograniczonej wiedzy wynika, że nadal znajdują się w nim niewłaściwie umyte prekursory.

Plan działania: Zamierzam wysłać bardziej szczegółową próbkę do miejsca, które wykorzystuje powierzchniowy Raman, a także FTIR.
Być może zbiorę najładniejszy odłamek i wykonam szybkie mycie, a może nawet moje pierwsze ABE.

pytanie-
Czy istnieje sprawdzona metoda oddzielania ketaminy od metamfetaminy?

Później dodam zdjęcia, dzięki dla każdego, kto to przeczyta

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,078
Deals
1
Jeśli zneutralizujesz kwas w formie zasadowej, meta jest rozpuszczalna w acetonie, chloroformie i eterze, a keta, I've nie jest rozpuszczalna w acetonie i eterze i tylko częściowo rozpuszczalna w chloroformie. Aceton wydaje mi się oczywistym wyborem. Nie mogłem znaleźć żadnych danych dotyczących rozpuszczalności ketaminy hcl, ale prawdopodobnie jest to rozpuszczalnik, który rozpuszcza 1, a nie drugi