moja pierwsza próba z amfetaminą

lostlegs

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5
Przede wszystkim chciałbym podziękować Williamowi Dampierowi i wszystkim, którzy umożliwili mi tę promocję!

Moja pierwsza próba z amfetaminą

Najpierw przygotowałem nasycony roztwór wodorotlenku sodu i odstawiłem go do ostygnięcia.
Następnie pociąłem 12 g folii aluminiowej na małe kawałki i włożyłem je do 2-litrowej kolby okrągłodennej.

Umieściłem 100 ml IPA, 50 ml H2O i 10 g P2NP w zlewce i całkowicie rozpuściłem P2NP, ciągle mieszając i używając niskiej temperatury.

MuJpFdPjYM

NMqSy29UcO
NhbV3NSz0l

Dodałem wystarczającą ilość H2O do kolby okrągłodennej, aż cała folia została pokryta wodą.
Dodałem 0,1g Hg(II) i wszystko dobrze wymieszałem.
Po około 10-15 minutach, gdy amalgamat był gotowy, woda zmieniła kolor na intensywnie szary, a folia straciła połysk.

MbfJPchKWj

Spuściłem wodę do pojemnika na odpady, przepłukałem folię drugi raz wodą i odsączyłem.

Wziąłem wcześniej przygotowany rm, podgrzałem go do rozpuszczenia P2NP i dodałem 50 ml GAA.

26ZWNlQzTX

Wlałem rm do kolby okrągłodennej, co spowodowało gwałtowną reakcję egzotermiczną. Schłodziłem kolbę zimną wodą, a także użyłem chłodnicy zwrotnej do regulacji ekspansji rm.

Po uspokojeniu się rm (pozostała w obszarze dolnego tłoka bez żadnego wpływu z zewnątrz), pozostawiono ją w temperaturze pokojowej na około 30 minut.

Wydaje mi się, że przy pierwszej próbie trochę za długo zwlekałem ze spuszczeniem wody z kolby okrągłodennej. W każdym razie, rm reagował tylko słabo i raczej niepewnie z folią.
Po zatrzymaniu reakcji dodałem roztwór NaOH do PH 11. Utworzyły się dwie warstwy, które początkowo były bardziej pomarańczowe lub różowawe, a następnie stały się ciemne.

9GDImM2RWv
SqE5XrTWkB

Postanowiłem zacząć od nowa.
Przy drugim podejściu wynik wyglądał znacznie lepiej.

XCg3Juw8lj

Oddzieliłem górną, jasną warstwę, dolna poszła do kosza.

Zdekantowana górna warstwa została doprowadzona do PH 6 za pomocą kwasu siarkowego z ciągłym mieszaniem.

MN8wqY72tV

Rm trafił do zamrażarki na godzinę. Następnie wartość PH została ostrożnie doprowadzona do 5,5. Rm ponownie trafił do zamrażarki.
Umyłem go dwukrotnie acetonem i kawałkiem materiału, a następnie rozłożyłem do wyschnięcia.

6ARUp9YoCc

Attachments

• lgPJpX3aTx.jpg
    lgPJpX3aTx.jpg
    2 MB · Views: 73
  • 2aVMPdb0oF.jpg
    2aVMPdb0oF.jpg
    2 MB · Views: 66