Na 10g 2B4M dodałem 20ml metyloaminy 40%, ale pamiętam, że mój sprzedawca powiedział mi, że metyloamina nie wynosi 40%, ale trochę mniej, ponieważ zrobił ją dla mnie (jeśli to czytasz, jeszcze raz dziękuję!), więc może muszę wlać 25 ml, nie, mam tylko oparzenia oczu (nawet gdy noszę okulary, jak okulary narciarskie, ale do chemii i maskę (ABEK1), ale to nie 2 w 1, to 2 różne produkty, bardzo płaczę następnego dnia ahah, ale 2 dni później są normalne) i to wszystko, noszę rękawiczki i kombinezon 3M.
Miejsce, w którym robię 4MMC, to mój strych i pozwalam, aby okno było otwarte w nocy, więc jest zimno. Może reakcja nie jest wystarczająco gorąca? Mam płytę grzejną, więc mogę zrobić gorącą kąpiel wodną i umieścić w niej butelkę zawierającą 2B4M/M40/DCM, aby rozpocząć reakcję, ale nie widzę temperatury, więc...
Aha i mam jeszcze jedno pytanie, kiedy dodam HCl i aceton do mojej wolnej bazy 4MMC, mogę mieszać kilka minut i przefiltrować, czy muszę umieścić ją w zamrażarce? Ponieważ kiedy wlewam aceton, widzę skały 4MMC i jest bardzo bardzo biały, więc może mogę to zrobić?